zeevruchten gerecht en schelpen

Eten & Drinken Seychellen

Eten & drinken in de Seychellen

Tropisch, Creools en rechtstreeks uit de zee

Eenvoud met smaak en ritme

De Seychelse keuken – ook wel Creoolse keuken genoemd – is net zo kleurrijk als het landschap. Denk aan een relaxte mix van Afrikaanse, Franse, Indiase en Aziatische invloeden, met altijd het ritme van het eiland als leidraad. Je eet hier met de seizoenen mee: veel vis, veel kokos, veel geur en altijd met liefde bereid.

Vers uit de oceaan

Vis is de absolute ster van de Seychelse tafel. Tonijn, red snapper, zwaardvis en octopus worden gegrild, gestoofd of verwerkt in pittige curry’s met kokosmelk. Op straat eet je gebakken vis met rijst en linzen, of viskroketjes met pikante chutney. Rougaille, een tomaat-kruidensaus, komt bij bijna elk gerecht op tafel – net als chilipepers en verse limoen.

Rijst, bonen en kokos

Rijst is het basiselement van bijna elke maaltijd, geserveerd met bonen, currygerechten of groenten. Curry’s zijn vaak romig en licht pittig, op smaak gebracht met kaneel, kruidnagel en kerriebladeren. Kokosmelk wordt gebruikt in hartige én zoete gerechten, en geeft net dat zachte, tropische accent.

Fruit en zoetigheid

De Seychellen zijn rijk aan fruit: mango, ananas, papaya, jackfruit, bananen en passievrucht. Vaak geserveerd als dessert of verwerkt in chutneys, sappen of taarten. Populair is ook ladob, een zoet gerecht van gestoofde banaan of broodvrucht met kokosmelk, suiker en kaneel.

Drankjes met een eilandziel

Naast tropische vruchtensappen zijn ook kokoswater, citroengras-infusies, vanillethee en lokale rum populair – puur, in cocktails of op smaak gebracht met kruiden en fruit.

---

Recept: Octopus curry – Seychelse klassieker met kokos en kruid

Romig, hartig en boordevol zee-aroma

Ingrediënten (voor 2 personen):

* 300 g octopus (vers of voorgekookt)

* 1 ui, gesnipperd

* 2 teentjes knoflook

* 1 tl geraspte gember

* 1 el currypoeder

* 2 tomaten, in blokjes

* 200 ml kokosmelk

* 1 takje tijm

* zout, peper, olie

Bereiding:

1. Snijd de octopus in stukjes.

2. Fruit ui, knoflook en gember in olie, voeg currypoeder en tomaat toe.

3. Voeg octopus en kokosmelk toe, breng op smaak met zout, peper en tijm.

4. Laat 20–30 min zachtjes sudderen tot alles geurend en romig is.

5. Serveer met rijst en groentechutney.

Een gerecht dat zingt van de zee en ruikt naar de zon.

---

Vegetarische tip: Aubergine curry met kokos en kaneel

Een zijdezachte curry met stukjes aubergine, kokosmelk, kerrie, kaneel en een snufje chili. Geserveerd met rijst en linzen – tropisch comfortfood zonder vis of vlees.

Treasury Travel ~ Individuele reizen op maat

🌍 Wilt u meer weten over een bestemming of heeft u specifieke reiswensen? Neem gerust contact met ons op – wij denken graag met u mee.

Neem contact met ons op

Treasury Travel brengt alle boekingen onder bij:

United Travel
ANVR: 5471
SGR: 3642
KvK: 55901152

U boekt en betaalt aan United Travel.