artisjokken

Eten & Drinken La Réunion

Eten & drinken in La Réunion

Een eilandkeuken waar de wereld samenkomt

Kruiden, cultuur en comfortfood

De keuken van La Réunion is een smeltkroes van Franse finesse, Creoolse ziel, Afrikaanse invloeden, Indiase specerijen en Chinese technieken. Het resultaat is een unieke eilandkeuken: kruidig maar niet te pittig, huiselijk maar met internationale flair. Eten op La Réunion is verbonden met familie, ritueel en het ritme van de dag.

Curry’s met karakter

Het woord voor curry op La Réunion is cari – en dat staat op bijna elke menukaart. Denk aan cari van kip, rund, vis of garnalen, langzaam gestoofd met kerrie, tomaat, ui, knoflook, gember en tijm. Daarbij wordt rijst geserveerd, met linzen uit Cilaos of bonen, en altijd een pittige rougail – een verse salsa van tomaat, ui, chili en limoen.

Gerechten uit vele windstreken

Naast cari zijn er ook gerechten als boucané (gerookt varkensvlees), massalé (op Indiaas geïnspireerde stoof), achards (gemarineerde groenten), en bouchons – gestoomde pasteitjes van Chinese oorsprong. Roti, noedels en cassave verschijnen net zo makkelijk op tafel als een Frans stokbrood of een stukje camembert.

Fruit, rum en zoetigheid

Vers fruit is alomtegenwoordig: mango, ananas, lychee, bananen, papaya en passievrucht. Als dessert zijn gâteau patate (zoete aardappeltaart), banane flambée, of verse sorbet populaire keuzes. De lokale rum arrangé, op smaak gebracht met fruit, kruiden of vanille, is geliefd als aperitief of digestief.

---

Recept: Cari poulet – Réunionese kipcurry met rougail

Zacht, geurend en vol troost

Ingrediënten (voor 2 personen):

* 2 kippendijen (of kipfilet), in stukken

* 1 ui, gesnipperd

* 2 tomaten, in blokjes

* 2 teentjes knoflook

* 1 tl geraspte gember

* 1 el kerriepoeder

* 1 takje tijm

* olie, zout, peper

Voor de rougail:

* 1 tomaat, fijngehakt

* ½ rode ui, fijngesneden

* sap van ½ limoen

* 1 kleine chili, fijngehakt (naar smaak)

* snuf zout

Bereiding:

1. Fruit de ui, knoflook en gember in olie, voeg kip toe en bak bruin.

2. Voeg tomaat, kerrie, tijm, zout en peper toe. Laat 25–30 min zachtjes stoven.

3. Meng intussen de ingrediënten voor de rougail.

4. Serveer de cari met witte rijst, linzen en de rougail ernaast.

Warm, kruidig en zó Réunion.

---

Vegetarische tip: Massalé aux lentilles

Een rijke stoof van linzen met massalé-kruiden, tomaat, ui en tijm. Vaak gegeten met rijst, achards en pikante rougail. Plantaardig, vullend en vol diepgang.

Treasury Travel ~ Individuele reizen op maat

🌍 Wilt u meer weten over een bestemming of heeft u specifieke reiswensen? Neem gerust contact met ons op – wij denken graag met u mee.

Neem contact met ons op

Treasury Travel brengt alle boekingen onder bij:

United Travel
ANVR: 5471
SGR: 3642
KvK: 55901152

U boekt en betaalt aan United Travel.