Steden Jordanië

Amman
De hoofdstad Amman is een drukke stad, gebouwd op zeven heuvels. In al die drukte zijn er vele schatten te ontdekken zoals de Citadel waar u zicht heeft op de grootste vlag van Jordanië, die trots wappert in de wind. Hier vindt u restanten van de tempel van Hercules, een Byzantijnse kerk en het Archeologische museum.

Vanaf deze Citadel heeft u een prachtig uitzicht over Amman en kunt het forum zien liggen met in het midden het Amfitheater. Aan de achtergelegen Mukthar Street vindt u het Nymfeam, die via de Soek naar de Hussein Moskee leidt. Naast het Amfitheater ligt het kleinere theater Odeon, een plaatje om te zien. Een bezoek aan de King Abdullah Moskee mag zeker niet ontbreken, op kousenvoeten mag u het schitterende gebouw betreden. Uiteraard biedt Amman vele uitgaansgelegenheden en restaurantjes, hierover kunt u zich laten informeren door één van onze reisspecialisten.

Aqaba
Aqaba heeft een hoop te bieden. Zo kunt u drie kwart van het jaar genieten van het heerlijke klimaat, de lente, herfst en winter. In de zomer kunnen de temperaturen zo hoog oplopen dat het alleen prettig is na zonsondergang naar buiten te gaan, wij raden deze periode dan ook niet aan om Aqaba te bezoeken. Doordat Jordanië zijn koraalriffen beschermd zijn deze het mooist vergeleken met de andere koraalriffen in de Rode Zee. Jordanië doet er alles aan om dit zo te houden. De snorkel en duikliefhebbers kunnen zich hier dan ook echt uitleven. Maar ook sportvissers en zeiltochtliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Aan het einde van de strandpromenade vindt u de Mameluken vesting, deze mooie vesting is zeker een bezoek waard. Vanuit Aqaba kunt u tevens per boot een dagtocht maken naar het Egyptische “eiland van de Farao” waar u de burcht van Saladin kunt aanschouwen.

Tala Bay op 15 kilometer van Aqaba stad heeft zich in de afgelopen vijf jaar ontwikkeld als een mooie strandbestemming. De stad is op korte afstand en er is een royale keuze aan hotels in verschillende klasse.

footer-image neem contact met ons op