Natuur Cuba

Pinar del Rio
Pinar del Rio is de tabaksprovincie. In de gelijknamige stad vindt u nog restanten van zelfstandige kleine tabaksplanters uit de omgeving. Hier wordt ´s werelds beste tabak verbouwd. In de driehoek tussen Pinar del Rio, San Juan y Martinez en San Luis ligt het beste tabaksgebied ter wereld, de Vuelta Abajo. U ziet hier beroemde tabaksplantages en mocht u nog verder naar beneden rijden dan komt u op het prachtige Caribische Maria la Gorda strand waar de palmen u toewuiven en u uw ogen moet dichtknijpen vanwege het spierwitte zandstrand. In de Pinar del Rio provincie zijn diverse natuurparken aan de uitlopers van het Sierra del Rosario gebergte.

Vinales Vallei
Deze Vinales vallei is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de dramatisch ogende rotsen die hoog uitsteken boven de traditionele boerderijen. U vind hier miljoenen jaren oude kalkstenen kliffen, de zogenaamde ´mogotes´ en de beroemde tabaksplantages en het is heerlijk rustig genieten. Een paradijs voor natuurliefhebbers met een grote rijkdom aan inheemse planten en vogels. In de Cueva del Indio kunt u elke dag een groot spektakel zien wanneer rond zonsondergang duizenden vleermuizen uit de grot vliegen. Optioneel zijn er excursies mogelijk zoals hiken, fietsen en rots klimmen. U zou hier in een zogenaamde casa particulares kunnen overnachten, een unieke ervaring van het slapen in een Cubaans huis.

Varadero
Varadero ligt op slechts een kleine twee uur  rijden van Havana en is de populairste strandbestemming van Cuba. U vindt hier het langste en breedste strand van Cuba. U vindt hier een prachtig wit zandstrand en genoeg vertier om een heerlijke rondreis Cuba af te sluiten. Ook zijn er allerlei leuke excursies mogelijk vanuit Varadero. U kunt bijvoorbeeld met een leuke tour waarbij een bus en boottocht zit inbegrepen naar Rio Canimar. In dit natuurgebied kunt u paardrijden, een boottocht maken of wandelen. Wat ook erg leuk is, is het zwemmen met dolfijnen! Deze prachtige dieren zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten!

Cayo Largo
Volgens velen de mooiste plek op Cuba, Cayo Largo. Dit eiland ligt tussen het schiereiland Zapata en Isla de la Juventud en is alleen vanuit Varadero per vliegtuig te bereiken. U zult het gevoel hebben op een afgelegen ´bountystrand´ te zijn. Het eiland wordt helemaal omsloten door de Caribische Zee en heeft de mooiste witte stranden. Vanuit het eiland kunt u ook de oversteek maken naar het leguaneneiland Cayo Iguana, het snorkelparadijs Cayo Rico en de zeevogelkolonie Cayo Pajaro.

Cienaga de Zapata
Dit ecologisch belangrijkste wetland van Cuba beslaat het gelijknamige schiereiland en wemelt van de rivieren en lagunes. Met zijn dichte mangrovebosvegetatie is het de ideale situatie voor veel watervogels en planten. U kunt voorafgaande aan een bezoek aan dit natuurgebied eerst de krokodillenfarm in La Boca bezoeken, waar u deze prachtige dieren van dichtbij kunt bewonderen.

Guardalavaca
Het vakantieparadijs bij uitstek. Ten noorden van Holguin in het oosten van Cuba bevinden de mooie stranden van Guardalavaca. De stranden liggen voor een deel i het Parque Natural Cristobal Colon, dat zich over de hele Bahia de Naranjo uitstrekt. Het hart van het gebied vindt u aan de westoever bij de historische aanlegplaats van Columbus. Op de stranden kunt u heerlijk uitrusten of actief meedoen aan een potje volleybal. In de nabije omgeving vindt u een groot aantal restaurants, cafés en goede hotels.

footer-image neem contact met ons op