Wandeltocht Dana naar Petra, klasse gemiddeld tot zwaar

De wandeltocht van Dana naar Petra kan in een andere Jordanië reis worden ingevoegd en wordt niet als los pakket aangeboden.

In een aangenaam tempo loopt u in 4 dagen door de ruige natuur van Dana Village naar Wadi Musa, Petra wandelen.
De natuur wisselt per uur en u zult verbaasd staan wat Jordanië onderweg te bieden heeft. Een onverwachte schoonheid van enorme kloven, dalen, palmbomen, riviertjes, grotten, kopermijnen uit de oudheid, Romeinse restanten en wildlife zoals de wolf en de hyena. Onderweg wordt overnacht midden in de natuur in tentjes, basic.

Dana
Een onverwacht stuk natuurschoon ligt u hier te wachten. Dagen kunt u hier doorbrengen en de prachtigste wandelingen maken over de vele paden die door het natuurpark voeren terwijl u geniet van de honderden bijzondere (roof)vogelsoorten, hagedissen, de Nubische ibix, lynxen, hyena’s en zelfs de grijze wolf kunt u hier tegenkomen. De paden zijn er in drie verschillende categorieën, van makkelijk tot zwaar zodat u zelf kunt kiezen op welke manier u van dit natuurschoon wilt genieten. U waant zich hier echt in een paradijs!

Petra
Petra, de verborgen stad vol tempels, het Amfitheater, rotswoningen, paleizen en tombes. Na een korte rit te paard of per koets komt u bij de Siq aan. Een kloof die zich een weg baant door het roze gesteente van Petra. De wandeling door de Siq is ongeveer 1.200 meter, deze meters zult u ongemerkt afleggen vanwege alle schoonheid die u onderweg tegenkomt. Op een onverwacht moment zult u een glimp opvangen van de eerste en tevens mooiste tempel van Petra, El Khazneh of the Treasury. De naam van ons bedrijf is aan dit prachtige gebouw ontleend. Aan alle kanten wordt u omringd door tempels en grotten, de onwerkelijke kleurenpracht van de rotsen maken het geheel helemaal als in een sprookje. Beklim de 600 treden naar de Grote Offerplaats en geniet van het uitzicht op Mount Aroun waar de tombe van Aaron in de zon staat te schitteren.

Laat u uitdagen voor de wandeling naar Ed Deir ofwel the Monastry. Na 1000 treden komt u bij dit immense bouwwerk aan. Terwijl u bij komt van de klim kunt u onder het genot van een kopje Arabische thee of koffie genieten van dit voormalige klooster. Als u uitgerust bent, neem dan de moeite om de omgeving van Ed Deir te verkennen, vanaf dit hoge punt kijkt u over de bergen van Petra helemaal tot aan Israel.

Om echt volledig van Petra te genieten en alles goed op u in te kunnen laten werken raden wij u aan om hier meerdere dagen te verblijven.

Een impressie van wat u onderweg zoal zult tegenkomen.

 

Wandeltocht Dana naar Petra, klasse gemiddeld tot zwaar
Wandeling van Dana naar Petra

footer-image neem contact met ons op