Taste of Mexico, Maya’s en walvishaaien

Deze voorbeeldreis “Taste of Mexico, Maya’s en walvishaaien” laat u proeven van veel moois dat Mexico in petto heeft, gecombineerd met een heerlijk strandverblijf op het unieke Holbox. Hier kunt u tussen mei en november zelfs met walvishaaien zwemmen! Na een korte kennismaking met het noorden van Yucatán sluit u deze vakantie of met een paar dagen relaxen op het mooie strand van Tulum.
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,                Vertrek – aankomst Cancun
Dag 2, 3 en 4     Holbox
Dag 5                 Holbox – Cancun – Chichen Itza
Dag 6                 Chichen Itza
Dag 7                 Chichen Itza – Merida
Dag 8                 Merida
Dag 9                 Merida – Tulum
Dag 10 en 11     Tulum
Dag 12               Tulum – Cancun
Dag 13               Thuiskomst*
*Deze voorbeeldreis kan geheel naar uw wens worden aangepast.


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis:

Dag 1, Vertrek – aankomst Cancun
Vandaag vertrekt u voor uw bijzondere vakantie Yucatán, Mexico.
Een overnachting in Cancun, inclusief ontbijt.

Dag 2, 3 en 4, Cancun – Isla Holbox
U wordt naar Isla Holbox gebracht, een parel met een prachtige verrassing. Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten van het aangename tropische klimaat en de azuurblauwe zee van Mexico. Tussen mei en september kunt u hier snorkelen tussen walvishaaien! Drie overnachtingen op Isla Holbox.

Dag 5, Isla Holbox – Cancun – Chichen Itza
Na terugkeer in Cancun ontvangt u uw huurauto en kan uw korte mexico rondreis door het schitterende Yucatán beginnen! U gaat op weg naar Chichen Itza, waarbij u onderweg kunt stoppen bij de koloniale stad Valladolid en bij een cenote, een ondergrondse poel waarvan er in Yucatán ruim 3000 te vinden zijn! Neem vooral badkleding mee voor een verfrissende duik. Hierna rijdt u verder naar Chichen Itza. Twee overnachtingen in Chichen Itza, inclusief ontbijt.

Dag 6, Chichen Itza
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de prachtige oude Maya stad Chichen Itza gaan bekijken. Wij raden u aan om de ruïnes in de ochtend te bezoeken om de dagtoeristen en de hitte voor te zijn. Chichen Itza bleek bij haar ontdekking heel ontwikkeld te zijn op het gebied van infrastructuur. De voormalige Maya stad bestaat uit tempels, een bakveld, cenote en veel bijgebouwen. Dwaal hier rond en ga op zoek naar de verborgen geheimen van het verleden.

Dag 7, Chichen Itza – Merida
U rijdt vandaag door naar Merida, wat ongeveer 140 kilometer rijden is. Onderweg heeft u nog de mogelijkheid om te stoppen en zo op een rustig tempo naar Merida te rijden. Sla eens de hoofdweg af om een oud, stoffig dorpje te bezoeken. U zult hartelijk ontvangen worden! Twee overnachtingen in Merida, inclusief ontbijt.

Dag 8, Merida
Deze dag heeft u vrij te besteden. Merida is prachtig! Hier kunt u genieten van de typisch Mexicaanse taferelen. Ga eens wandelen en verbaas u over de enorme gebouwen in Franse, Neorenaissance stijl naast bescheiden typisch Yucateekse huizen in pastelkleuren. Ook kunt u er in de omgeving op uit trekken om bijvoorbeeld Playa Progreso te bezoeken. Onderweg ziet u de ruïnes van Dzibilchaltun. Ook erg leuk is een boottochtje over de Rio Celestun. Dit is een beschermd natuurgebied waar langs de rivier enorm veel vogels leven. Ook zijn hier regelmatig grote kolonies flamingo’s te zien.

Dag 9, Merida – Tulum
Indien u vroeg vertrekt kunt u via Uxmal naar Tulum rijden. Dit is ongeveer 80 kilometer. Na aankomst kunt u een bezoek brengen aan het archeologische complex van Uxmal. Uxmal is een van de meest gave Mayasteden en was ook een van de grootste. In totaal zijn er 150 gebouwen te bezichtigen. Hierna rijdt u door richting Tulum. Onderweg kunt u even stoppen bij één van de prachtige azuur blauwe lagunes die hier liggen. U verblijft drie nachten in Tulum, inclusief ontbijt.

Dag 10 en 11, Tulum
Deze dagen heeft u vrij te besteden. U heeft de auto nog tot uw beschikking maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen lekker lui op het strand te gaan liggen, het is uw vakantie! Tulum is een oude Mayastad in Quintana Roo op het schiereiland Yucatán, in het uiterste oosten van Mexico. De stad ligt op een 12 meter hoge klif aan de Caribische Zee in de Riviera Maya en is daarmee een populaire bestemming voor toeristen. Drie overnachtingen in Tulum, inclusief ontbijt.

Dag 12, Tulum – Cancun
Helaas, aan uw mooie Mexico vakantie is een einde gekomen. U rijdt terug naar Cancun waar u de auto bij de luchthaven inlevert. Vervolgens stapt u op uw vliegtuig huiswaarts.

Dag 13, Thuiskomst
Einde van uw mooie rondreis door Yucatán, Mexico.*
*Deze voorbeeldreis kan geheel naar uw wens worden aangepast.


Landarrangement vanaf EUR 1.198,= per persoon, gebaseerd op 2 personen.
Tarief exclusief internationale tickets.

Meer informatie over het aanbod in accommodaties, klik hier


Inclusief
– Transfers van/naar internationale luchthavens zoals vermeld in het programma
– Transfers van/naar hotels zoals vermeld in het programma
– Overnachtingen in vermelde accommodaties, inclusief vermelde maaltijden
– Boottransfer Holbox en v.v.
– 8 Dagen huurauto* inclusief basisverzekering en kilometervrij
*Privé vervoer tegen toeslag

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden en fooien
– Alle excursies en entreegelden
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten EUR 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op