Mystic Mexico, in de voetsporen van de Maya’s

Met deze rondreis “Mystic Mexico, in de voetsporen van de Maya’s” door het schiereiland Yucatan komt u langs alle mysterieuze tempels, koloniale steden en indrukwekkende ruïnes van de Maya beschaving die lang geleden leefden maar waarvan nog steeds niet alle geheimen zijn prijsgegeven. Gaat u mee op ontdekkingsreis langs de langst bewaarde schatten in Mexico?
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,               Heenreis – aankomst Cancun
Dag 2,               Cancun – Chichen Itza
Dag 3,               Chichen Itza
Dag 4,               Chichen Itza – Uxmal
Dag 5 en 6,       Uxmal – Campeche
Dag 7,               Campeche – Palenque
Dag 8 en 9,       Palenque
Dag 10 en 11,   Palenque – Chicanna
Dag 12,             Chicanna – Chetumal
Dag 13,             Chetumal – Tulum
Dag 14 en 15,   Tulum
Dag 16,             Tulum – Cancun – Terugreis
Dag 17,             Thuiskomst*
* Deze voorbeeldreis kan geheel naar uw wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Aankomst Cancun
Vandaag vertrekt u voor uw prachtige Mexico rondreis. U wordt bij aankomst hartelijk welkom geheten en naar het hotel gebracht voor de nacht. Een overnachting in Cancun, inclusief ontbijt.

Dag 2, Cancun – Chichen Itza
Deze ochtend ontvangt u uw huurauto en kan uw rondreis door dit schitterende land beginnen! U gaat op weg naar Chichen Itza, waarbij u onderweg kunt stoppen bij de koloniale stad Valladolid en bij een cenote, een ondergrondse poel waarvan er in Yucatán ruim 3000 te vinden zijn! Neem vooral badkleding mee voor een verfrissende duik. Hierna rijdt u verder naar Chichen Itza. Twee overnachtingen in Chichen Itza, inclusief ontbijt.

Dag 3, Chichen Itza
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de prachtige oude Maya stad Chichen Itza gaan bekijken. Wij raden u aan om de ruïnes in de ochtend te bezoeken om de dagtoeristen en de hitte voor te zijn. Chichen Itza bleek bij haar ontdekking heel ontwikkeld te zijn op het gebied van infrastructuur. De voormalige Maya stad bestaat uit tempels, een bakveld, cenote en veel bijgebouwen. Dwaal hier rond en ga op zoek naar de verborgen geheimen van het verleden.

Dag 4, Chichen Itza – Uxmal
Vandaag laat u Chichen Itza achter u en zet u uw reis voort richting Uxmal. Indien er genoeg tijd is kunt u na aankomst een bezoek brengen aan het archeologische complex van Uxmal. Uxmal is een van de meest gave Mayasteden en was ook een van de grootste. In totaal zijn er 150 gebouwen te bezichtigen. Een overnachting in Uxmal, inclusief ontbijt.

Dag 5 en 6, Uxmal – Campeche
U vervolgt vandaag uw weg naar de voormalige piratenstad Campeche. Campeche ligt aan zee en heeft een kleurrijk, historisch centrum. De laatste jaren zijn veel gebouwen gerestaureerd en het is ’s avonds sfeervol verlicht. Dag 6 heeft u vrij te besteden om de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Twee overnachtingen in Campeche, inclusief ontbijt.

Dag 7, Campeche – Palenque
U laat vandaag de stad Campeche achter u en zet uw reis voort richting Palenque. Na ongeveer 5 uur rijden door een prachtige jungle achtige omgeving komt u aan in Palenque. Drie overnachtingen in Palenque, inclusief ontbijt.

Dag 8 en 9, Palenque
Deze dagen kunt u op eigen tempo en gelegenheid de Maya ruïnes van Palenque verkennen, deze liggen midden in het oerwoud. Zorg ervoor dat u water meeneemt, want het kan hier erg warm zijn. We raden u weer aan zovroeg mogelijk de tempels te bezoeken om de hitte zoveel mogelijk voor te zijn. Nadat u door de oude ruïnes hebt gedwaald kunt u lekker afkoelen in de watervallen van Agua Azul of Mishol Ha, op ongeveer een uurtje rijden. De watervallen liggen verscholen in de jungle en vonden wij zeker een bezoek waard!

Dag 10 en 11, Palenque – Chicanna
Er staat vandaag een pittige reisdag voor de boeg. U rijdt van Palenque naar Chicanna. Dit is ongeveer 370 kilometer. Indien u op tijd vertrekt heeft u op dag 10 nog tijd om een eerste bezoek te brengen aan de Maya ruïnes in de omgeving van Chicanna. Ga er ook eens op uit in de omgeving van uw hotel. U bevindt zich in een prachtig groen gebied waar u schitterende wandelingen kunt maken. Twee overnachtingen in Chicanna, inclusief ontbijt.

Dag 12, Chicanna – Chetumal
U rijdt vandaag verder naar Chetumal, vlakbij de grens met Belize. Chetumal is de hoofdstad van de staat Quintana Roo, in het uiterste oosten van Mexico. Voor de komst van de Spanjaarden heette de stad Chactemal. Het was de hoofdstad van de gelijknamige Maya stadstaat. In de jaren veertig en vijftig van de twintigste eeuw werd de stad tot drie keer verwoest door hurricanes, waardoor er van de oorspronkelijke gebouwen en huizen niets meer over is, en de huizen nu voornamelijk van beton zijn gemaakt. Een overnachting in Chetumal, inclusief ontbijt.

Dag 13, Chetumal – Tulum
De reden waarom Chetumal leuk is, is vanwege het prachtige Maya Museum dat hier gevestigd is. Hier kunt u wegdwalen in de beroemde geschiedenis van de Maya’s, en kunt u zich indenken hoe Chetumal er vroeger uit moet hebben gezien. Hierna rijdt u door richting Tulum. Onderweg kunt u even stoppen bij een van de prachtige azuur blauwe lagunes die hier liggen. Drie overnachtingen in Tulum, inclusief ontbijt.

Dag 14 en 15, Tulum
Deze twee dagen heeft u vrij te besteden en kunt u de sites in Tulum bezichtigen. Tulum is een oude Mayastad in Quintana Roo op het schiereiland Yucatán, in het uiterste oosten van Mexico. De stad ligt op een 12 meter hoge klif aan de Caribische Zee in de Riviera Maya en is daarmee een populaire bestemming voor toeristen. De stad is geheel ommuurd en er staan verschillende tempels.

Dag 16, Tulum – Cancun – Terugreis
Helaas, vandaag komt er alweer een einde aan uw Mexico vakantie. U rijdt met de auto terug naar het vliegveld van Cancun, waar u de auto weer inlevert. Hierna stapt u op uw terugvlucht naar Nederland. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 17, Thuiskomst*
* Deze voorbeeldreis kan geheel naar uw wens worden aangepast


Landarrangement vanaf EUR 1.450,= per persoon, gebaseerd op 2 personen.
Tarief exclusief internationale tickets.

Klik hier voor meer informatie en/of offerte op maat.


Inclusief
– Meet & Greet op de luchthaven va Cancun op de dag van aankomst
– Transfer naar het hotel op de dag van aankomst
– 15 dagen autohuur (economy), inclusief basis verzekering
– Overnachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt

Exclusief
– Internationale retourvluchten, deze kunnen wij uiteraard voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Benzine voor de huurauto, borg (u dient in het bezit van een credit  card te zijn)
– Reis- en/ of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15, = p.p.
– Calamiteitenfonds € 2.50

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op