Mexico

Waarom Mexico?

Ontdek of Mexico uw volgende vakantie bestemming wordt…
Om een idee te geven wat een mooie rondreis Mexico u te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…
Wilt u direct naar de voorbeeldreizen Mexico scrol dan naar beneden

Bienvenidos a Mexico!

Vlak en slechts enkele meters boven de zeespiegel stekt het kalksteenplateau van Yucatán zich uit tussen de Caribische Zee en de Golf van Mexico. Onder dit schiereiland gaat een geheimzinnige waterwereld schuil van onderaardse rivieren, grotten en cenotes. Boven de grond gaat de mysterie verder met de prachtige overblijfselen uit de Maya periode in de vorm van mysterieuze tempels en indrukwekkende ruïnes. Hier kunt u uren ronddwalen en op zoek gaan naar eeuwenoude verhalen en mysteries.

Als u naar Mexico komt voor de Maya geschiedenis dan mag u de ruïnes van Chichen Itza, Palenque, Calakmul en Tulum absoluut niet missen! Elke ruïne heeft zijn eigen charme en omgeving. En elke ruïne herbergt andere geheimen en schatten. Chichen Itza bleek bij haar ontdekking heel ontwikkeld te zijn op het gebied van infrastructuur. De voormalige Maya stad bestaat uit tempels, een bakveld, cenote en veel bijgebouwen. De tempels van Palenque liggen in het oerwoud en zijn alleen al vanwege de omgeving prachtig om te bezoeken. Calakmul is bijzonder omdat veel toeristen deze plek overslaan, waardoor u bijna als enige in stilte door de oude stad loopt. De oude Maya stad Tulum ligt boven op een klif aan de kust van Yucatán en heeft een prachtig uitzicht over zee.

Yucatán heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor zowel cultuurliefhebbers als voor zonaanbidders. Voor de kust liggen hier de prachtigste tropische stranden om heerlijk bij te komen na een rondreis Mexico. Het best bewaarde geheim van Mexico is het eilandje Holbox, wat zeker niet mag ontbreken tijdens uw rondreis Mexico. Holbox valt onder natuurbescherming. Hier vindt u een klein paradijs op ongeveer twee uur afstand. Het eilandje is nog onontdekt en hier kunt u zwemmen met walvishaaien!

Koloniale geschiedenis vindt u in de steden Valladolid en Merida en in de piratenstad Campeche. Hier hangt nog de nostalgische sfeer en de gebouwen stammen uit de Spaanse kolonisatie tijd. Wandel door de straatjes en maak kennis met het Mexicaanse dagelijks leven. U ziet vrouwen in klederdracht, mannen in de kappersstoel en kinderen buiten op de pleinen spelen. Achter de kathedralen aan het plein liggen enkele volkswijken met kleurige huisjes. Zeer de moeite waard om eens doorheen te lopen. Zo’n beetje elke hoek op straat nodigt uit voor een drankje.

Uw rondreis Mexico laat zich mooi combineren met een vakantie in Belize.

Of u nu kiest voor een avontuurlijke rondreis of een luxe vakantie er is genoeg keuze voor een prachtige rondreis Mexico! Treasury Travel maakt uw reis uniek.

Accommodaties

In Mexico bieden wij u graag zoveel mogelijk kleinschalige koloniale hotels aan zodat u werkelijk de sfeer van het land kunt proeven! Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties in Mexico zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels, (privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabanas op bounty eilanden en in donkere jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past.