Cuba

Waarom Cuba?

Ontdek of Cuba uw volgende vakantie bestemming wordt…
Wilt u direct naar de voorbeeldreizen Cuba scrol dan naar beneden

Om een idee te geven wat een mooie rondreis Cuba u te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…

Als er één eiland in het Caribisch gebied is dat u gezien moet hebben, dan is het wel Cuba! Dit vakantieparadijs heeft meer dan 4000 voor de kust liggende tropische eilanden en prachtige witte zandstranden langs de kust. Maar dit is slechts een glimp van wat een rondreis Cuba allemaal te bieden heeft. Zodra u langs de stranden het binnenland inrijdt voelt u het echte Cuba van Che Guevara, de tabaksplantages, de suikerrietvelden, de grote Amerikaanse oldtimers. En niet te vergeten de relaxte, zwoele Cubaanse salsa muziek.

Of u nu in Cuba komt voor de stranden of voor de Cubaanse levensstijl, het land zal ongetwijfeld indruk op u maken. Politieke tegenstellingen zult u zeker tegenkomen en het is dan ook de moeite waard om u van te voren in de bewogen politieke geschiedenis te verdiepen. U zult het ´systeem´ met zijn voor en nadelen beter herkennen.

Uitstekend uitgangspunt om uw rondreis Cuba te beginnen is de hoofdstad Havana. Deze prachtige antieke stad kent nog duidelijke sporen van verval, maar genoeg historische gebouwen zijn prachtig gerestaureerd. U zult vooral in Havana Vieja uw ogen uitkijken! Uit de cafés komt ongetwijfeld opzwepende salsa muziek en de sfeer oogt tijdloos.

Ook de stad Trinidad mag er wezen. Dit openlucht museum staat net als Havana op de werelderfgoedlijst van UNESCO en u ziet hier hobbelige straten met kasseien, kerktorens, paardenkoetsjes en ongetwijfeld oude Cubanen met de welbekende Cubaanse sigaar. Een bezoek aan Trinidad is een reis door het koloniale verleden van Cuba.

Voor natuurlijke schoonheid bent u bij Cuba ook aan het goede adres. Het westelijk deel van Cuba staat vooral bekend vanwege de diversiteit aan natuur. U vindt hier het Sierra del Rosario gebergte. Hier leven vele inheemse dier en plantensoorten. Ook vindt u in het westelijk deel de tabaksprovincie Pinar del Rio. De Vinales Vallei is zeker ook een bezoekje waard met haar kalkbergen. U sluit uw bezoek aan west Cuba af met een heerlijk strandverblijf op Varadero. Het midden van Cuba is rustig en landelijk en hier komt u voor de steden Cienfuegos en Trinidad. Een trip naar Oost Cuba verlengt u met een bezoek aan  Santiago de Cuba, de bakermat van de Cubaanse muziek.

Cuba is een fantastisch eiland mits u met een open instelling naar het land afreist en u laat meevoeren op het relaxte tempo van de Cubanen. Wij bieden onze rondreis Cubu per huurauto aan maar u kunt uiteraard ook het land per auto met privé chauffeur verkennen. Treasury Travel maakt uw reis uniek.

Voorbeeld Reizen

Accommodaties

Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties in Cuba zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels, (privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabanas op bounty eilanden en in donkere jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past. Op Cuba maken we graag gebruik van Casa Particulars, een lokale belevenis in de vorm vergelijkbaar met een B&B. De casa's die Treasury Travel voor u reserveert zijn van hoge kwaliteit en veelal gelegen op schitterende locaties.