Belize Adventure, actieve rondreis

Belize is voor ieder wat wils. Tijdens deze reis “Belize Adventure, actieve rondreis” komen veel avonturen langs zoals een meerdaagse trekking door de jungle waarbij overnacht wordt in hangmatten tussen de bomen, u op bezoek gaat bij het nageslacht van de Maya’s die nog steeds op dezelfde manier leven als hun voorouders eeuwen geleden deden. Op zoek door grotten, niet op de manier zoals wij dit in Europa gewend zijn maar met helm en lamp gewapend, klimmend en zwemmend door grotten op zoek naar heilige offerplaatsen diep in de bergen. Dit is maar een kleine greep uit deze voorbeeldreis die we uiteraard helemaal naar uw zin kunnen aanpassen.


DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Heenreis – Aankomst Cancun, Mexico
Dag 2, Cancun – Chetumal – Corozal
Dag 3, Corozal  – San Ignacio
Dag 4, Cayo District
Dag 5 en 6, Hiking
Dag 7, Cayo
Dag 8, Cayo – Tikal – Cayo
Dag 9, Cayo – Placencia
Dag 10 en 11, Placencia
Dag 12 en 13, Placencia – Cockscomb Jaguar Reserve – San Jose Village
Dag 14, San Jose Village  – Punta Gorda
Dag 15, Punta Gorda
Dag 16, Punta Gorda – Caye Caulker
Dag 17, Caye Caulker
Dag 18, Caye Caulker – Mexico
Dag 19, Mexico – terugreis
Dag 20, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Belize Adventure, actieve rondreis

Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis  – Aankomst Cancun, Mexico
Vandaag vertrekt u  voor uw heerlijke vakantie naar Belize. U arriveert nog op dezelfde dag in Cancun. Hier wordt u hartelijk welkom geheten en naar het hotel  voor de nacht gebracht.

Dag 2, Cancun – Chetumal – Corozal
Vandaag gaat uw reis verder naar de grens met Belize. Hier aangekomen staat een privé transfer op u te wachten en brengt u naar het hotel in Corozal, Belize wordt gebracht voor de nacht.

Dag 3, Corozal  – San Ignacio
U reist vandaag naar het prachtige San Ignacio, in het hart van het land. Onderweg maakt u een prachtige excursie naar de Maya tempels van Lamanai. Een spectaculaire boottocht door jungle en mangrove brengt u bij de eeuwenoude tempels. Vervolgens wordt u naar uw hotel in San Ignacio gebracht.

Dag 4, Cayo District
Vandaag staat een dagtrekking naar de Sink Hole. Dit is een ongelofelijk stuk natuur. Stelt u zich voor, u loopt door de jungle en plots is deze verdwenen, de jungle is hier in een perfecte ronding velen jaren geleden naar beneden gezakt en groeit gewoon verder. Vanaf hier kijkt u beneden u op de jungle in de Sink Hole neer!

Dag 5 en 6, Jungle trekking
Hiervoor komt u naar Belize, een onaangetaste jungle met ontelbare diersoorten en mysterieuze Maya Tempels. In dit gebied komt u geheid aan uw trekken. Deze dagen gaat u verschillende trekkings maken door de jungle met een professionele gids en een extra drager voor de bagage. U kampeert deze dagen ook in het hart van de jungle. Onderweg bezoekt u Maya ruïnes, een waterval en grotten.
U slaapt twee nachten in een afgesloten hangmat in de jungle, op basis van volpension.

Dag 7, Cayo
Vandaag arriveert u weer in uw hotel en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 8, Cayo – Tikal – Cayo
Vanmorgen vertrekt u richting Guatemala. Hier staat de grootste Maya site van deze regio, Tikal. Na alle formaliteiten bij de grens arriveert u ongeveer twee uur later bij de Maya stad. Onderweg hoeft u zich niet te vervelen, de omgeving is prachtig!

Dag 9, Cayo – Placencia
Om de beenspieren even wat rust te gunnen laat u vandaag de jungle achter u en wordt u naar Placencia gebracht. Onderweg kunt u zich vergapen aan de schoonheid van de Hummingbird Highway, een weg door de bergen met ontelbare sinaasappel-boomgaarden en het silhouet van de Sleeping Giant op de achtergrond. Er wordt een stop gemaakt bij de Blue Hole, een sink hole gevuld met water op korte afstand van de weg.

Dag 10 en 11, Placencia
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk bijkomen op het prachtige strand voor het hotel, of lekker lui langs het zwembad liggen. U kunt er ook voor kiezen om een prachtige snorkeltour of de Monkey River tour excursie te maken.

Dag 12 en 13, Placencia – Cockscomb Jaguar Reserve – San Jose Village
Als u geen uitslaper bent dan raden wij u aan zo vroeg mogelijk af te spreken om naar Cockscomb te gaan, de kans dieren te zien is het groots vroeg in de morgen voor anderen arriveren. Na dit prachtige gebied vertrekt u naar het zuiden.

Hierbij verblijft u twee nachten (basic) in een in een oud Maya dorpje op basis van volpension bij heuse afstammelingen van dit verdwenen volk. Dit is werkelijk een unieke ervaring! Op dag 16 trekt u er met uw gids op uit met de mogelijkheid om de moeilijk te vinden jaguar te vinden. Hoewel het uiterst onzeker is dat u hier een jaguar zult zien, zijn er genoeg andere diersoorten waar u waarschijnlijk wel een glimp van opvangt. Hier leven onder andere het halsbandzwijn, de brulaap, slangen, insecten en honderden vogels.

Dag 14, San Jose Village  – Punta Gorda
Helaas is na deze prachtige trekking weer tijd om de jungle achter u te laten en verder te gaan met de reis richting Punta Gorda. Deze streek staat vooral bekend door de prachtige Maya bevolking die hier nog steeds op dezelfde manier leven als hun voorouders honderden jaren geleden deden. Indien er tijd is kunt u kiezen een wandeling door de jungle te maken.

Dag 15, Punta Gorda
Vandaag heeft u vrij te besteden.
Er zijn in de nabije omgeving verschillende optionele excursies te maken.

Dag 16, Punta Gorda – Caye Caulker
De wandelschoenen kunnen weer in de koffer en slippers kunnen tevoorschijn worden gehaald want u gaat uw reis afsluiten op een prachtig eiland voor de kust van Belize. Via een binnenlandse vlucht en boottocht komt u op Caye Caulker aan, het eiland waar niemand zich druk maakt en relaxen de boventoon voert!

Dag 17 , Caye Caulker
Deze dag heeft u vrij te besteden.
U kunt er voor kiezen optionele excursies te maken.

Dag 18, Caye Caulker – Playa del Carmen
Helaas, vandaag is het alweer tijd om dit prachtige land te verlaten. U wordt naar de haven gebracht vanwaar u met een watertaxi naar de haven van Chetumal in Mexico vaart. Vervolgens reist u naar Playa del Carmen of Cancun. U verblijft nog een laatste nacht in Mexico.

Dag 19, Playa del Carmen – terugreis
Het laatste stuk rijdt u dan met de bus naar het vliegveld van Cancun. Hier stapt u op uw avondvlucht huiswaarts. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 20, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR prijs op aanvraag, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor meer informatie en/of offerte op maat


Inclusief
– Transfers van/naar internationale luchthaven in Mexico
– Belize zoals vermeld in het programma
– Transfers van/naar hotels zoals vermeld in het programma
– Bustickets
– Watertaxi Chetumal
– Binnenlandse vluchten in Belize zoals vermeld in het programma
– Overnachtingen in vermelde accommodaties, inclusief vermelde maaltijden
– Excursies zoals vermeld in het programma

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Entreegelden
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelastingen Belize en Mexico (tweemaal)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten EUR 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op