Costa Rica

Waarom Costa Rica?

Ontdek of Costa Rica uw volgende bestemming wordt…
Om u een beter idee te geven van dit mooie land volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners.

Een klein land dat gezegend is met prachtige natuur en gelegen in het hart van Centraal Amerika, een mooie omschrijving voor een land dat de biologische grens vormt tussen Noord- en Zuid Amerika. Costa Rica is een heel divers land, het heeft vulkanen, mooie kusten, sprookjesachtige valleien, mangroven, moerassen, hoge ruige bergen, groene laaglanden en ook nog eens bewoond door ontelbare diersoorten. Ontmoet de Ticos zoals de bewoners van Costa Rica ook wel genoemd worden. Zodra u kennis gemaakt heeft met deze vriendelijke en gastvrije mensen gaat u nog meer van het prachtige land houden. De meeste bezoekers van dit land verlaten Costa Rica dan ook niet zonder een vriendschap voor het leven.

Het bijzondere aan Costa Rica is dat dit land zich al 62 jaar zonder leger weet te handhaven, de regering steekt het geld liever in nuttige projecten zoals scholing voor de jeugd. Het zal u tijdens de reis zeker opvallen dat zelf in het kleinste gehuchtje een schooltje gevestigd is. Ook wordt er veel geld besteed aan gezondheid, zo zijn er zijn 29 goede ziekenhuizen en 250 klinieken verspreid over het hele land. Als vakantiebestemming is Costa Rica een schitterend land om per huurauto een rondreis te maken. De grote wegen zijn goed begaanbaar en met een goede four wheel drive zijn de onverharde wegen goed te berijden. Door het aangename klimaat, dat zelfs in de regentijd een heerlijke temperatuur heeft kan men het hele jaar door de mooiste rondreizen maken door Costa Rica!

Uw vakantie in Costa Rica laat zich mooi combineren met een vakantie in Panama of Nicaragua.

Voorbeeld Reizen

Accommodaties

Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties in Costa Rica zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels,(privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabanas op bounty eilanden en in donkere jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past.