Nepal

Monkey Tempel in Kathmandu, Nepal

Waarom Nepal?

Ontdek of een rondreis Nepal uw volgende keuze wordt.
Wilt u direct naar de voorbeeldreizen Nepal scrol dan naar beneden

Om u een beter idee te geven van Nepal als vakantieland volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners.

Met de handpalmen op borsthoogte tegen elkaar gedrukt en met een licht buiging zal een ieder die je tegen komt je begroeten met een welgemeende glimlach en een vriendelijk “Namasté”. Welkom in het land van de geuren en kleuren.

Het geboorteland van Boeddha ligt in zuidoost Azië en is viermaal zo groot als Nederland. Het boeddhisme is overal voel- en zichtbaar. Evenals het Hindoeïsme. Overal waar je kijkt zie je tempels, kaarsen, godenbeelden, kleurrijke bloemenslingers. Je hoort belletjes rinkelen en zacht gebeden door de straten gaan terwijl de gebedsmolens ronddraaien en wierook en salie er lustig op los gebrand worden. Door deze geloven is het respect voor leven zeer tastbaar in dit unieke land. Niet alleen voor de mens, ook dieren worden met respect behandeld.

Het Himalaya gebergte overheerst het imago van het Nepal en is vanaf vele plekken te zien. Met wat geluk landt je overdag voor je rondreis Nepal en kan je tijdens de landing al genieten van het Dak van de Wereld. Het is een bijna surrealistisch gezicht om bijvoorbeeld vanuit Kathmandu plots tussen de gebouwen door een glimp op te vangen van een enorme bergtop, welke bedekt is met een laag sneeuw. Of iemand met een potlood een achtergrond decor getekend heeft. De Himalaya zijn een geweldig gebied om trekkings te maken, wandelingen in vele variaties. Van gemakkelijk tot zwaar, van een dag tot meerdere dagen. En voor wie zich niet echt lichamelijk wil inspannen is daar een helikoptertocht naar één van de base-camps of genieten vanuit een klein vliegtuig tijdens de Mount Everest vlucht.

De vele oude steden zijn zo mooi dat je er meerdere dagen wilt verblijven. De straten en vele pleinen staan vol met oude huizen, tempels en kloosters versierd met grof gepleisterde stucwerk. Muren in rijke kleuren, sierlijk houtsnijwerk en prachtige koperen ornamenten. Enorme stenen beelden bewaken de pleinen en tempels. Het is een lust voor het oog en je raakt niet uitgekeken.

Nepal biedt vele overnachtingsmogelijkheden. Homestays waarbij het mogelijk is om op te gaan in het dagelijkse Nepalese leven en goede hotels. Maar ook verschillende kloosters. Voor één nacht maar ook om langere retreats te doen voor diegene die op zoek zijn naar zelfverdieping. En voor degene die de rust van het Boeddhisme willen ontdekken.

Het land biedt wildlife zoals onder andere de wilde olifant, neushoorns, het zeldzame sneeuw luipaard en de Bengaalse tijger. Hier kun je spannende jeepsafari’s maken waarbij je uren door de beschermde natuurreservaten op speurtocht gaat naar deze prachtige dieren. Een plek waar je zeker geweest moet zijn als je Nepal bezoekt is het mooie Chitwan National Park.

Een rondreis Nepal is niet voor iedereen weggelegd. Het land kent veel armoede. Het is in de steden stoffig en lawaaiig. Het verkeer is hectisch en de (hurk)toiletten zijn vaak verre van schoon. Door de aardbeving in 2015 zijn veel gebouwen en huizen nog steeds beschadigd. Maar als het je lukt hier doorheen te kijken en de schoonheid van de mensen en het land te zien dan wordt een rondreis Nepal echt een onvergetelijk mooie ervaring.

Of u nu kiest voor een avontuurlijke rondreis of een luxe vakantie er is genoeg keuze voor een prachtige rondreis Nepal! Treasury Travel maakt uw reis uniek

Voorbeeld Reizen

Accommodaties

Zoals je gewend bent bij Treasury Travel bieden we op onze bestemmingen diverse accommodaties zoals (boutique) hotels en lodges 3*, 4* en 5* sterren aan. Het liefst met een authentieke uitstraling van het land zelf. Hier wijken we soms van af als het om een home-stay gaat of een basic accommodatie op een heel unieke plek waar je gewoon geweest móet zijn. Dit is in Nepal ook het geval. Hier bieden we verschillende home-stays aan bij lokale gezinnen. Vaak in oude Newari huizen met lage plafonds, smalle trappetje, adobe muren en heel veel prachtig houtsnijwerk. De faciliteiten in deze home-stays verschillen. Sommige hebben een westers toilet maar je moet er ook rekening mee houden dat je een squat wc tegen kan komen. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het echt een belevenis is om met een Nepalees gezin te leven. De gastvrijheid is enorm, het eten is fantastisch en ze laten je met veel liefde hun dorp zien.