fbpx

Kennismaking Myanmar

Bezoek de verlichte Shwedagon pagode – Wandel over de avondmarkt in Yangon – Ontdek alle tempels in Bagan – Maak een boottocht over de machtige Ayeyarwaddy rivier – Bewonder de zonsondergang vanaf de top van een oude tempel – Bezoek de antieke Indein ruïnes – Bezoek de drijvende tuinen.

De privé rondreis met vervoer en gids – Kennismaking Myanmar is bedoeld als een eerste ontmoeting met het voormalige Birma. Uitermate geschikt als stop-over of combinatie met een andere bestemming. Tijdens deze 6 dagen proeft u de sfeer en authenticiteit van dit unieke land. Wij kunnen u garanderen, na deze introductiereis wilt u zeker terug voor meer!


Verlichte Shwedagon pagode Yangon myanmar rondreis
Verlichte Shwedagon pagode in de avond, Yangon

Kennismaking rondreis Myanmar – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Aankomst Yangon – Shwedagon pagode
Bij aankomst in Yangon word u welkom geheten door uw gids en chauffeur en begint uw privé rondreis met vervoer en gids – Kennismaking Myanmar. Hierna gaat u direct door naar uw hotel om uzelf op te frissen waarna u een mooie tour door de stad heeft.

Aan het eind van de dag verlaten vele Yangonites hun kantoor en op de weg terug naar huis stoppen ze bij een aantal winkels, ze praten bij met vrienden in een theewinkel, maken een bezoek aan een pagode of gaan naar de kroeg. Dit is precies wat u ook gaat doen deze avond. Het hoogtepunt deze avond zal een bezoek zijn aan de verlichte Shwedagon pagode – een magisch en mystiek moment op een tijd dat het niet erg druk is. Na het bezoek aan de pagode zullen er lokale versnaperingen te proeven zijn als een lokaal biertje of een verse limoensap.

De tour is inclusief drankjes, een wandeling over de avondmarkt in het centrum, thee en snacks, evenals een lekkere kom noedels.

Overnachting in Yangon, inclusief ontbijt

Dag 2, Yangon – Bagan – tour omgeving – Pyathagyi pagode
Na het ontbijt in uw hotel word u opgehaald door uw chauffeur die u naar het vliegveld brengt voor uw binnenlandse vlucht naar Bagan.

Na aankomst in Bagan maakt u een volledige dag tour per auto. De ervaren gids zal u door Bagan leiden en de meest bekende tempels van het gebied tonen die hier al honderden jaren staan. Plaatsen als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen zeker indruk op u maken!

Er word in een lokaal restaurant geluncht en rond 16:00 uur vervolgt u de tour per paard en wagen naar Pyathagyi pagode voor de zonsondergang en krijgt een aantal verfrissende drankjes geserveerd!

Oh … we vergaten om het beste deel van deze tour te vermelden, wanneer u een tempel ziet die u ook graag wilt bezichtigen , vraagt u gewoon de gids u te begeleiden en te stoppen om een kijkje te nemen bij uw tempel naar keuze – kies gewoon uw eigen favoriete tempel.

Twee overnachtingen in Bagan, inclusief ontbijt en lunch

Tempels Minnanthu Bagan rondreis vakantie myanmar birma
Tempels bij Minnanthu, Bagan

 

Dag 3, Bagan – Minnanthu tempels – boottocht Ayeyarwaddy
Minnanthu omgeving is een favoriete onder frequente Bagan bezoekers en weet u waarom? Het is een rustige en prachtige omgeving en de tempels hier zijn vaak volledig verlaten. De gids brengt u met de auto naar dit vergeten deel van Bagan maakt voor u een picknick lunch in deze historische omgeving vóór of na een bezoek aan 2 of 3 oude tempels ruïnes in dit gebied.

We hebben besloten dat u minimaal 2 nachten moet verblijven in Bagan, één om de zonondergang vanaf de top van een oude tempel te zien, de andere om een privé boottocht over de machtige Ayeyarwaddy rivier te maken vanwaar op een zandbank in het midden van de rivier u de zon ziet ondergaan, terwijl uw gids cocktails en snacks voor u klaarmaakt.

Dag 4, Bagan – Heho – Inle Lake – Indein ruïnes – kano varen
Na het ontbijt in uw hotel word u opgehaald door uw chauffeur die u naar het vliegveld brengt voor uw vlucht naar Heho. Na aangekomen te zijn wordt u naar het zuiden van Inle Lake gebracht, hier bezoekt u de antieke Indein ruïnes die écht en must zijn om te bezoeken. Hierna brengt u een bezoek aan een lagere school in een lokaal dorpje waarna u een heerlijke lunch zult nuttigen. Na deze lunch gaat u verder naar een ander mooi dorpje voor een interessante trip met een kleine kano door de mooie natuur.

Twee overnachtingen bij Inle Lake, inclusief ontbijt en lunch

Dag 5, Inle Lake – boottocht – bezoek lokale markt
Inle Lake in het zuiden van de Shan State is een uitgestrekt natuurgebied, omgeven door traditionele Shan dorpen. Op het meer zelf woont al vele eeuwen de Intha stam in  volledig gebouwd op palen dorpen. Vandaag vaart u per privéboot over het meer. Ontdek haar natuurlijke schoonheid, en bezoek de drijvende tuinen, zie een aantal van de beroemde beenroeiers.

Drink een kopje thee in het huis van een lokale familie. Op en rond het meer, worden traditionele markten gehouden in verschillende dorpen volgens een 5-daags roterend schema.

Lokale markt bij Inle Lake
Lokale markt bij Inle Lake

 

Dag 6, Inle Lake – Yangon – lunch in Sharky’s – voetmassage – winkelen met persoonlijke gids
Na het ontbijt in uw hotel word u opgehaald door uw chauffeur die u naar het vliegveld brengt voor uw vlucht naar Yangon.

Na deze mooie dagen geniet u van een lunch in het bekende restaurant Sharky’s. De eigenaar teelt zijn eigen organische groenten en produceert zijn eigen “Franse” kaas, ham en ander overheerlijk voedsel. Nadat u uw innerlijke heeft verwend is het tijd voor een voetmassage van een uur. De massage wordt uitgevoerd door dove en blinde masseurs die professioneel opgeleid zijn door een stichting die op komt voor de belangen van deze medewerkers.

vervolgens heeft u nog de tijd om te shoppen met een uw eigen personal shopping guide. Vraag uw shopping guide wat u nog wilt kopen of het nu schilderijen, lokale paraplu’s, oude boeken of longyi’s (lokale sarongs) zijn uw gids weet het te vinden. De rest van de dag staan uw gids en chauffeur tot uw beschikking tot dat u naar het vliegveld gebracht word voor uw vlucht terug naar uw volgende bestemming.

Beenroeier bij zonsondergang op Inle Lake Myanmar
Beenroeier bij zonsondergang op Inle Lake

Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze reis kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Kennismaking Myanmar                            Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf  EUR 1.495,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle transfers zoals beschreven in het programma
– Alle overnachtingen in goede 3 sterren accommodaties* ( gebaseerd op een tweepersoonskamer )
– Indien u een hogere klasse hotel wenst is dit mogelijk, het tarief zal daarop aangepast worden
– Alle excursies zoals genoemd in programma
– Boottochten bij Inle Lake
– Binnenlandse vluchten (voordeligste klasse)

Exclusief
– Verzekeringen
– Persoonlijke uitgaven
– Alle dranken
– Fooien
– Overige gemaakte kosten die niet in het programma staan
– Kosten Visum
– Reserveringskosten EUR 15,= per persoon
– Calamiteitenfonds    EUR 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– Indien u een hogere klasse hotel wenst is dit mogelijk, het tarief zal daarop aangepast worden
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op