Bali, eiland van Tempels en Goden

Snorkelen in Tulamben – Vulkaan Batur – Dolfijnen spotten in Lovina – De drijvende Tempel van Ulun Danu – Het heilige Apenbos – De Tanah Lot – De kleurrijke markt in Ubud – Kookles.

Privé rondreis met gids en chauffeur – Bali, eiland van Tempels en Goden, een reis over een heerlijk eiland waar u niet alleen naar toe gaat voor de schitterende stranden. Het eiland heeft zoveel te bieden! Zo ziet u tijdens deze individuele rondreis Bali authentieke dorpjes rond Candidasa, het nog onbekende Lovina waar prachtig gesnorkeld kan worden, het groene Munduk en Bedugul met de bekende rijstterrassen en het artistieke Ubud. Uiteraard ontbreekt het in deze reis niet aan een strandverblijf aan de tropische zuidkust.


Kookles op Bali privé rondreis met gids en chauffeur Bali
Kookles op Bali

Bali rondreis, eiland van Tempels en Goden – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis
Vandaag staat u aan het begin van uw geweldige privé rondreis met gids en chauffeur – Bali. U vertrekt richting Azië waar u de volgende dag zult arriveren in Denpasar, Bali.

Dag 2, Aankomst op Bali – Sanur
Vandaag arriveert u op het paradijselijke eiland Bali. Op het vliegveld wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht. U verblijft de komende twee nachten in een strandhotel in Sanur, inclusief ontbijt.

Dag 3, Sanur
Deze dag is vrij te besteden.

Dag 4, Candi Dasa
Na het ontbijt maakt u kennis met uw privéchauffeur en met uw Engels of Nederlands sprekende gids voor de komende periode. U bezoekt vandaag o.a. Ketagosa in Klungkung en Goa Lawah, ook wel bekend als het Huis van de Duizenden Heilige Vleermuizen. De komende drie nachten verblijft u in Candidasa, inclusief ontbijt.

Dag 5, Candi Dasa
Deze dag staat in het teken van relaxen! Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een heerlijk dagje snorkelen of duiken in Padang Bai!

Bali Tenganan village rondreis Indonesie
Bali Tenganan village

 

Dag 6, Candi Dasa
Vandaag maakt u kennis met één van de laatst overgebleven originele Balinese leefgemeenschappen op Bali, u brengt een bezoek aan Tenganan Village. Ook ziet u vandaag Pura Besakih, de heiligste tempel van alle Balinese heiligdommen op de Mount Agung.

Dag 7, Candi Dasa – Tulamben
Na het ontbijt neemt u afscheid van Candi Dasa en rijdt u langs de kust naar Tulambem. U verblijft twee nachten in Tulamben, inclusief ontbijt.

Dag 8, Tulamben
Deze dag is vrij te besteden. Wij hebben deze locatie uitgezocht vanwege zijn geweldige duik- en snorkel plekken!

Dag 9, Tulamben – Lovina
U verlaat Tulamben en reist via het binnenland naar Lovina. Onderweg valt er weer van alles te ontdekken en rijdt u o.a. door een pittoreske omgeving naar de 9de eeuwse Tempel van Kehen, en langs Bali’s meest sensationele kraterrand van vulkaan Batur dat aan de rand van het kratermeer Batur ligt. U verblijft drie nachten in Lovina, inclusief ontbijt.

Bali dolfijnen bij Lovina
Dolfijnen bij Lovina

 

Dag 10, Lovina
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met Lovina! In Lovina kunt u snorkelen en dolfijnen spotten! Uiteraard kunt u hier ook gewoon lekker even helemaal niets doen!

Dag 11, Lovina
Deze dag heeft u vrij te besteden.

Dag 12, Lovina – Rangdu / Munduk
De reis zet zich voort. Onderweg naar Munduk wordt er gestopt voor een heerlijke wandeling over bergpaadjes, langs rijstvelden en afgelegen dorpjes en leert u meer over exotische planten en het lokale leven op Bali. U verblijft twee nachten in Munduk, inclusief ontbijt.

Dag 13, Rangdu / Munduk
Het volgende avontuur staat alweer te wachten! Vandaag bezoekt u Lake Buyan en Tamblingan op weg naar Bedugul. Ook ziet u Lake Bratan met de drijvende Tempel van Ulun Danu, welke gewijd is aan de Godin van Water.

bali watertempel lake bratan indonesie
Tempel in Lake Bratan

 

Dag 14, Rangdu / Munduk – Belimbing
Vandaag staat het dorpje van Pupuan op het programma! Dit dorpje staat bekend om zijn schitterende rijst terrassen. Ook brengt u een bezoek aan het Klooster van Vihara Dharma Giri. U overnacht in Belimbing, inclusief ontbijt.

Dag 15, Belimbing – Ubud
Vandaag rijdt u over verlaten landweggetjes naar Ubud Village, dat bekend staat als het culturele centrum van Bali. Onderweg kijkt u uw ogen uit in Alas Kedaton, het Heilige Apenbos met zijn enorme nootmuskaatbomen. U verblijft twee nachten in Ubud, inclusief ontbijt.

Aap in het Sacred Monkey Forest, Bali
Aap in het Sacred Monkey Forest

 

Dag 16, Ubud
U maakt nader kennis met Ubud. U bezoekt o.a. de kleurrijke markt van het stadje waar lokale artiesten hun kunstwerken graag tonen en de Elephant Cave in Bedulu, stammende uit de 11de eeuw. Vergeet uw zaklamp niet!

Dag 17, Ubud – Seminyak
Als afsluiter van deze heerlijke reis willen we u een verblijf in het fijne Seminyak niet onthouden! Onderweg hiernaartoe bezoekt u een van de mooist gesitueerde tempels van Bali, de Tanah Lot! Deze spectaculaire tempel is gebouwd op een rots in de oceaan op ongeveer 200 meter van de kust en mag u absoluut niet missen tijdens uw bezoek aan Bali! U verblijft de komende nacht in Seminyak, inclusief ontbijt.

Dag 18, Terugreis
Helaas, is er een einde gekomen aan deze prachtige Bali vakantie. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 19, Thuiskomst*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

bali zonsondergang Lovina
Zonsondergang Lovina

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Bali, eiland van Tempels en Goden   Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 1.095,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Transfers van/naar de luchthaven op Bali
– Overnachtingen in goede 3* accommodaties, inclusief ontbijt
– Genoemde excursies, entreegelden en parkeergelden
– Vervoer met airconditioning en privé chauffeur tijdens de rondreis, behalve op vrij te besteden dagen
– Engels/Nederlands sprekende gids tijdens de rondreis, behalve op vrij te besteden dagen

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Duik activiteiten
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Visum voor Indonesië, gratis te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven
– Vertrekbelasting Bali, veelal in het internationale ticket verwerkt
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten EUR 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds EUR 2,50

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op