Voorbeeld Reizen

Vertrekdatum, reisduur en reisschema kunnen worden aangepast naar úw wens en budget.
U kunt kiezen voor een self-drive of privé chauffeur

Cambodja

Waarom Cambodja?

Ontdek of Cambodja uw volgende bestemming zal worden…

Om een idee te geven wat dit mooie land te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…

Bij een reis naar Cambodja denkt u aan het Boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat en aan de verschrikkingen die jarenlange oorlogen met zich mee hebben gebracht. Dit land biedt echter zoveel meer! Denk aan jungle-trekkings, varen over de machtige Mekong rivier, plezier hebben op een bamboetrein, met een oude Amerikaanse legerjeep de ruïnes rondom Siem Reap bekijken of met zijn allen in een tuk-tuk! Voor fietsliefhebbers is Cambodja ook echt een heerlijk land. Onderweg maakt u contact met de allervriendelijkste etnische bevolkingsgroepen en als afsluiting kunt lekker uitrusten op rustige stranden. Dus meer dan genoeg redenen om dit gastvrije land te omarmen.

Het is een prachtig land met een roerig verleden. Ondanks de vele onregelmatigheden uit het verleden is er een grote schat aan cultuurgoed bewaard gebleven. Het ooit zo machtige Khmerrijk heeft een schitterende erfenis aan ons achtergelaten. De vele Wat’s trekken bewonderaars uit de hele wereld en zijn een lust voor het oog. Ervaar zelf hoe kunstig deze tempels met hun vele beeldhouwwerken gebouwd zijn tijdens een mooie rondreis door Cambodja.

Naast deze prachtige tempels heeft Cambodja nog veel meer te bieden, zoals de Art Deco gebouwen in Phnom Penh, sporen uit de Franse koloniale tijd, verschillende musea, prachtige stranden en de 61 kleine, ongerepte eilandjes die voor de kust van Cambodja liggen.

De machtige Mekong River die vaak als poort van en naar Vietnam gebruikt wordt, mag u zeker niet overslaan. Stroomopwaarts brengt de rivier u naar het groene berggebied rond Stung Treng.

Erg indrukwekkend zijn de Killing Fields ter nagedachtenis aan de periode dat Pol Pot met de Rode Khmer hier met harde hand regeerde, deze recente tragedie is gelukkig afgesloten maar mag nooit vergeten worden.

Uiteraard kunt u uw vakantie in Cambodja eenvoudig combineren met reizen naar Vietnam, Thailand, en Laos.

Accommodaties

Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels,(privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabanas op bounty eilanden en in donkere jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past.