Taiwan

Waarom Taiwan

Ontdek of Taiwan uw volgende bestemming wordt…

Om een idee te geven wat dit mooie land te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…

Er zijn een heleboel redenen waarom u Taiwan zou moeten bezoeken. Als eerste is Taiwan nog onontdekt wat het tot een unieke bestemming maakt in het verre oosten en dat is eigenlijk onbegrijpelijk want dit land heeft alles wat u zoekt in een Aziatisch land. Bovendien vindt u alles op relatief korte afstand van elkaar. U kunt dus alle hoogtepunten van dit eiland in 1 reis op een rustig tempo bekijken.

Tijdens een reis door Taiwan zult u keer op keer verrast worden, met name door de natuurlijke schoonheid van het land. Het noorden van Taiwan kenmerkt zich door de metropool en hoofdstad Taipei en door de grillige kustlijn en Yangmingshan Nationaal Park. Dit park is absoluut een must voor natuurliefhebbers en wandelaars. Een van de routes door het park loopt dwars over de inactieve vulkaan Seven Star Mountain. Hoewel de vulkaan zelf niet meer actief is liggen er verspreid over zijn flanken wel vele wellness hot springs waar warm mineraalwater direct uit de grond komt.

De oostkust Taiwan is het meest ongerepte en woeste deel van Taiwan met grillige kustlijnen, hoge bergen en diepe kloven. U kunt langs deze oostkust prachtige fietstochten maken. Hoogtepunt van een bezoek aan Oost Taiwan is zonder twijfel de Taroko kloof. U vindt hier prachtige watervallen, tunnels, hangbruggen en fabelachtige uitzichtpunten. Langs de oostkust leven ook 7 van 10 verschillende Aboriginal stammen.

De zuidkust is de tropische kant van Taiwan. Hier kunt u genieten van prachtige witte zandstranden en het Kenting Nationaal Park. In de stad Tainan kunt wat cultuursnuiven omdat hier nog overblijfselen zijn te zien uit de koloniale periodes die Taiwan gekend heeft. Zo zijn hier Japanse en Chinese tempels te vinden. En als u goed zoekt vindt u nog sporen van de Nederlandse geschiedenis in Taiwan.

In het centrale gedeelte van Taiwan bevindt zich nog een grote trekpleister: Sun Moon Lake. Dit romantische groenblauwe meer is met haar tempels een mystieke en bijzondere plek.

Taiwan is zeer vooruitstrevend op religieus gebied en biedt plaats aan Boeddhisten, Taoïsten, Christenen, Moslims, Hindoes en aanhangers van verschillende inheemse religies. De meeste tempels in het binnenland zijn dan ook, met uitzondering van een aantal exclusief boeddhistische tempels, gewijd aan een combinatie van religies. Tijdens uw rondreis door Taiwan mag een bezoek aan een of meerdere tempels niet ontbreken.

Taiwan is een prachtige bestemming wanneer u van groene bergen, oude culturen, heerlijk eten en de kenmerkende Aziatische vriendelijkheid houdt. Dit land is klaar om door u ontdekt te worden!

Voorbeeld Reizen

Accommodaties

Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties in Taiwan zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels,(privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabanas op bounty eilanden en in donkere jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past.