Myanmar (Birma)

Waarom Myanmar?

Ontdek of Myanmar (Birma) uw volgende bestemming zal worden…
Om een idee te geven wat dit mooie land te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…

Er zijn vele redenen om Myanmar als uw volgende reisbestemming te kiezen als u houdt van mensen en hun tradities, prachtige tempels zoals ze nergens anders in Azië te zien zijn, authenticiteit, het heerlijke gezonde eten en de verschillende manieren van vervoer.
Het toerisme in Myanmar staat nog in de kinderschoenen en dat is juist wat het zo mooi en leuke maakt! Overal waar u komt zult u begroet worden met een grote glimlach, hier wordt u oprecht warm welkom geheten. U stapt hier terug in de tijd en treft het authentieke Azië aan dat elders al minder te vinden is. Boeren met ossen- en paardenkarren, oogst die langs of op de weg gedroogd wordt, stoffige straatjes in steden en dorpjes, de verkooplui op de markten die in de typische Aziatische hurkhouding hun waren aanprijzen, antieke stenen tempels en stoepa’s van bijvoorbeeld Bagan en Indein, een must als u Myanmar bezoekt en nieuwe blinkende tempels zoals de Schwedagon Pagode en allen in de vormen die zo sprekend voor Myanmar zijn.
De lokale keuken is een verwennerij voor uw smaakpapillen! Hier wordt getoverd met kruiden en net als in de Indonesische keuken is het niet ongewoon om vele bijgerechtjes te serveren bij een hoofdgerecht. Een aanrader zijn de heerlijke curries die er in vele varianten te krijgen is. En de dorst wordt gelest met overheerlijke verse fruitsappen en groene thee.
De natuur is ook een lust voor het oog. Het land herbergt 40 Nationale Parken waarin vele dier- en vogelsoorten hun veilige habitat hebben. Myanmar heeft verscheidenheid aan ongerepte bossen, , sprookjesachtige grotten, koele meren, onstuimige watervallen en heerlijke stranden.

Dit is slechts een kleine greep van wat het land te bieden heeft. Lees onze voorbeeldreizen voor meer indrukken en ideeën!

Voorbeeld Reizen

Accommodaties