Japan

Waarom Japan?

Ontdek of Japan uw volgende bestemming wordt…
Om een idee te geven wat dit mooie land te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…

Het land van de rijzende zon, dat is keizerrijk Japan. Achter de hightech façade gaat een traditionele wereld van Samoerai kastelen en soms ondoorgrondelijke omgangsvormen schuil. Het contrast van een eeuwenoude cultuur tegen nieuwe gewoontes maakt dit land zo fascinerend. Men houdt in Japan van regelmaat, punctualiteit en comfort, een prettige bijkomstigheid voor de toerist!

Japan betekent letterlijk: oorsprong van de zon. En met de ligging in het uiterste oosten van Azië ligt deze betekenis niet ver van de waarheid.

Tijdens een reis door Japan moet u zich voorbereiden op grote tegenstellingen. Het land is verdeeld in 4 eilanden en een eilandengroep. Op elk eiland zult u zich in een ander werelddeel wanen. Op Honshu, het grootste eiland, liggen de belangrijkste steden, zo ook hoofdstad Tokyo. Deze hightech metropool heeft 36 miljoen inwoners en is daarmee de grootste ter wereld. U zult ontzettend verrast zijn door de technische snufjes in deze stad. En wie van moderne architectuur, design en kunst houdt, komt in Tokyo helemaal aan zijn trekken.

Wie graag een land bezoekt vanwege een eeuwenoude cultuur, tradities en complexe omgangsvormen moet zeker Japan een keer bezoeken. Vrouwen in traditionele kimono’s, festivals zoals Matsuri, de viering van oud en nieuw, geisha’s, de vechtsporten en het kersenbloesemfeest zijn allemaal gebruiken die Japan al eeuwenlang op dezelfde manier worden uitgevoerd.

Voor een echte belevenis gaat u in Japan een middagje naar het Sumo worstelen. Ook al draagt u deze sport geen warm hart toe, u neemt een kijkje in het dagelijks leven van Japanners en het is alleen al prachtig om te zien hoe de mensen hierin op gaan.

De culturele hoofdstad Kyoto is bijna 1000 jaar de keizerlijke hoofdstad van Japan geweest en bezit fraaie tempels, paleizen en villa’s en wordt omringd door groene heuvels. In de binnenstad is het contrast tussen modern en traditioneel goed te zijn. U vindt er een moderne uitgaanswijk maar als u goed kijkt ziet u oude herbergen (Ryokan), rendez-vous huizen (Machiya) en theehuizen (Chaya). U kunt in Kyoto zelfs nog een Maiko of een Geisha tegenkomen. Wat u zeker niet mag missen in Kyoto is de Kinkakuji tempel, oftewel de gouden tempel. Deze bekende tempel is bedekt met bladgoud en de aanblik van deze tempel tegen de groene achtergrond is adembenemend.

Het land heeft echter ook een prachtige natuur. Het land is bergachtig en vulkanisch en de grootste vulkaan ligt op het eiland Honshu in de Japanse Alpen waar ’s winters sneeuw valt. De vulkaan domineert hier het gebied en slaapt al sinds 1709. Door het vulkanische gesteente is Japan ook rijk aan verschillende minerale bronnen. Hierdoor is het baden ook iets unieks in de Japanse cultuur. Baden wordt in Japan ‘onsen’ genoemd en u kunt een duik nemen in 1 van deze ‘onsen’ in schilderachtige stadjes zoals Kinosaki en Beppu.

Het is ook mogelijk om in Japan te verblijven op een tropische palmenstrandje. Op de zuidelijke eilandjes Okinawa en Ishigaki kunt u heerlijk duiken, relaxen, surfen en zwemmen met mantaroggen.

Japan heeft een echte viscultuur. De sushi liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Dit gerecht vindt haar oorsprong in Japan. Het is een unieke ervaring om sushi in de sushi bar aan de lopende band te pakken en achteraf te betalen naar het aantal lege schoteltjes. Deze vorm van uit eten gaan vindt nu ook langzaam haar weg naar het westen. Andere heerlijke populaire Japanse gerechten zijn Jakitori, de Japanse saté, en Tempura, gefrituurde vis op groenten. Natuurlijk mag hierbij de traditionele rijstwijn, genaamd Sake niet ontbreken.

Voorbeeld Reizen

Accommodaties

Japan biedt verschillende accommodaties zoals Guesthouses waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking, of de luxe Ryokans waar zich veelal een heerlijke hottub in de kamer of op het terras bevindt. En uiteraard is er een ruime keuze aan goede hotel in vele klasse. Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels,(privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabanas op bounty eilanden en in donkere jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past.