Unieke groepsrondreis Laos & Thailand

Tijdens deze unieke groepsrondreis Laos & Thailand bezoek je culturele toppers waarbij er voldoende tijd is om te genieten van de uitzonderlijke natuur en cultuur in beide landen.  Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden tot optionele activiteiten. Treasury Travel heeft deze bijzondere rondreis speciaal samengesteld voor de nieuwsgierige en avontuurlijke reiziger die de reis tot in de puntjes verzorgt wil hebben. Op deze manier kan je volop van een verzorgde vakantie genieten.

De accommodaties zijn een mooie mix van unieke en charmante verblijven die we met veel zorg hebben uitgekozen zoals een knus 3* boutique hotel in Luang Prabang, een eenvoudige ‘homestay’, sfeervolle 4* (boutique) hotels in de overige plaatsen en als afsluiting een kleinschalig 5* strand resort in een exclusieve baai.

De reis wordt onder begeleiding van een Nederlandssprekend reisleider én Engelssprekende lokale gids uitgevoerd
Reisdatum 04 – 17 december 2018
Aantal reizigers 8-12 personen

Mis deze unieke kans niet en boek vandaag deze reis nog – vol = vol!

Luang Prabang - unieke rondreis Laos & Thailand
Antieke sprookjesstad Luang Prabang, Laos

DAG 01 AANKOMST LUANG PRABANG LAOS
– sprookjesstad
4 december

Je arriveert vandaag in Luang Prabang waar je wordt verwelkomd door je gids.
Na een koele verfrissing in het hotel begint het programma. Vandaag en morgen maak je per fiets kennis met de meest intacte traditionele stad en prachtige omgeving in Zuidoost-Azië. De antieke, sprookjesachtige koningshoofdstad ligt op een schiereiland met als uniek decor bergen met vele tempels. Tenslotte word je naar het hotel gebracht voor de komende twee nachten. Het hotel is een idyllisch gelegen, kleinschalig hotel aan de rivier.

Overnachting in een sfeervol boutique hotel in Luang Prabang

DAG 02 LUANG PRABANG – Cruise Pak Ou grot – markt
5 december

Vandaag vaar je stroomopwaarts op de Mekongrivier waar het vanaf de boot genieten is van het adembenemend mooie uitzicht over het platteland. De boot meert regelmatig aan bij een paar dorpen waarbij er de mogelijkheid is om van de lokale rijstwijn te proeven. Uiteraard mag een kijkje bij de heiligdommen van de legendarische Pak-Ou-grotten met zijn duizenden Boeddhabeelden niet ontbreken.

Na deze magische onderdompeling in de cultuur van de omgeving van Luang Prabang in Laos eindigt de tour op de centrale markt vanwaar je het dagelijkse lokale leven kunt gadeslaan onder het genot van een heerlijke koffie.

Overnachting in een sfeervol boutique hotel in Luang Prabang (B)

Pak_Ou_Cave_ Unieke rondreis Laos & Thailand
Pak Ou Cave

 

DAG 03 LUANG PRABANG – wandeling – lokale bergstammen – BAN NONG TOUK
6 december

Vandaag gaan we te voet de bergen in, langs rivieren en dorpen waarbij we de dorpen Ban Pha en Ban Mok Chung bezoeken. Onderweg vertelt de gids je over de Hmong bevolking en hun gewoonten. De wandeling gaat tot aan de top van de berg vanwaar je een prachtig uitzicht over het gebied hebt. Hier geniet je van een heerlijke picknick lunch.

In de namiddag arriveer in je een dorpje waar je in alle eenvoud bij mensen thuis zult overnachten. Hier leer je op een leuke manier meer over het lokale leven. De warme gastvrijheid van het gastgezin is een herinnering die je altijd zal bijblijven.

Overnachting in een lokaal huis (homestay) in Ban Long Lao. (B, L, D)

DAG 04 BAN LONG LAO – wandeling – beren – watervallen
7 december

Na het ontbijt gaat de wandeling weer verder en na een goede 2 à 3 uur door prachtige bamboebossen en langs kartsrotsen welke begroeit zijn met dichte jungle arriveer je op een mooi plekje waar de lunch voor je wordt klaargemaakt. Deze dichtbegroeide jungle verbergt een geheime waterval waar je heerlijk kunt zwemmen waarna de wandeling weer verder gaat om een Khmu dorpje te bezoeken en zie je beren in een natuurbehoud project waar de wandeling ten einde komt.  Vanaf hier is het nog een uurtje rijden naar een schitterend gelegen boutique resort dat midden in het regenwoud gelegen is.

Overnachting in een comfortabel jungle resort. (B, L)

jungle_laos_unieke rondreis Laos & Thailand
Jungle en karstrotsen vormen het prachtige decor in Laos en Thailand

 

DAG 05  wandeling – boottocht – LUANG PRABANG
8 december

Vanmorgen kom je van alles te weten over olifanten. Vervolgens start de wandeling door de prachtige natuur en zie je hoe de lokale bevolking in dit deel van Laos leeft. Na een paar uur in een fijn tempo gewandeld te hebben is het weer tijd voor een lokale lunch waarna het volgende avontuur zich aandient.

Na de gezonde lunch stap je aan boord van een traditionele ‘longtail’ boot en laat je je meevoeren over de NamKhan rivier om volop te genieten van het indrukwekkende landschap waarbij onderweg wordt gestopt bij een klein dorpje langs de rivier en je ziet hoe de lokale bevolking op zoek is naar goud. Met een beetje geluk vind je zelf ook een goudklompje! In de namiddag keer je terug naar Luang Prabang voor de overnachting.

Overnachting in een sfeervol boutique hotel, Luang Prabang (B, L)

DAG 06 LUANG PRABANG – monniken – fietstocht – tempels
9 december

Deze vakantie door Laos & Thailand zit vol traditionele verrassingen zoals. In de vroege ochtend ben je getuige van een bijzonder ritueel en zie je monniken in de stad wandelen om de lokale bevolking te zegenen, als dankbetuiging voor de zegening ontvangen ze verschillende giften van de bewoners. Hierna keer je terug naar het hotel voor het ontbijt om vervolgens verschillende culturele sites te bezoeken. Per fiets rij je naar de oudste tempel Wat Sene en de prachtige Wat Xieng Thong, met de “boom des levens” en bezoek je The Grand Palce, het Koninklijk paleis. Deze mooie rondleiding wordt afgesloten met een klim naar de top van de Phousi Hill voor een mooi panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving. In de avond ga je dineren in een gezellig restaurantje.

Overnachting in een sfeervol boutique hotel, Luang Prabang (B)

Lokale_bevolking_laos_akha
Lokale bevolking in Laos

 

DAG 07 LUANG PRABANG – VANG VIENG
10 december

Na het ontbijt rijden we door prachtige landschappen richting het zuiden waarbij onderweg gestopt wordt bij een lokaal marktje op weg naar Vang Vieng.
Vang Vieng is een klein stadje dat omgeven wordt door een schitterend landschap van rotsformaties en groene rijstvelden. Na hier aangekomen te zijn worden de benen gestrekt tijdens een fijne wandeling terwijl je nieuwe energie opdoet in het adembenemende landschap van rijstvelden en grillige rotsen.
Na ingecheckt te zijn in het hotel kan je vanuit het zwembad puur genieten van de zonsondergang over de rivier.

Overnachting in het prachtig gelegen 4* hotel, Vang Vieng. (B)

Dag 08 VANG VIENG – picknick – grotten en zwemmen in lagunes
11 december

En weer hebben we een bijzonder vervoermiddel voor je geregeld! Per tractor rij je door de smaragdgroene rijstvelden richting de kartsrotsen waar je een kijkje kunt nemen in de grotten en en een verkoelende duik kunt nemen in kristalheldere lagunes. Je waant je tijdens deze vakantie in een waar paradijs!
Onderweg passeer je verschillende dorpen waar de lokale bevolking toeristen met open armen verwelkomen. De lunch is vandaag in de vorm van een picknick aan de oever van een verborgen ‘blue’ lagune in het midden van de pure en ongerepte natuur. Na de picknick is er voldoende tijd om te ontspannen en in het water te plonsen om af te koelen. In de namiddag keer je terug naar je hotel.

Overnachting in het prachtig gelegen 4* hotel, Vang Vieng.(B,L)

activiteiten in Laos_ river tubing_ unieke rondreis Laos & Thailand
Heerlijke activiteiten in Laos, River tubing

 

Dag 9 VANG VIENG – charmante hoofdstad VIENTIANE
12 december

Na het ontbijt laat je Vang Vieng achter je en word je in een kleine 4 uur naar de hoofdstad van Laos gereden, Vientiane. De kleine stad lijkt eerder een gezellig dorp waarbij alles makkelijk bereikbaar is. Het is één van de charmantste hoofdsteden van Zuidoost-Azië en lange tijd nagenoeg van de buitenwereld afgesloten geweest waardoor het koloniale erfgoed er grotendeels intact is gebleven. De architectuur is een eclectische mix van oost en west: van Frans koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen tot Chinese winkels en moderne gebouwen.

Vanmiddag is er tijd om op je gemak door deze leuke stad te slenteren waarbij je voldoende tijd hebt om enkele Boeddhistische tempels en de ‘Lao Arc de Triomphe’ te bewonderen.

Overnachting in een oase van rust, in een 4* hotel, Vientiane. (B)

Dag 10 VIENTIANE – Vlucht naar BANGKOK – dinercruise
13 december

De ochtend is vrij te besteden en heb je wederom nog tijd om het stadje verder te verkennen.
Tegen de middag neem je afscheid van Laos en word je naar de luchthaven van Vientiane gereden voor de vlucht naar Bangkok.
Het is nu tijd om aan de reis door Thailand te beginnen!

Na aankomst in Bangkok word je naar je hotel gereden om vervolgens in de avond te genieten van een dinercruise op de rivier waarbij het uitzicht op de verlichte tempels en bruggen van Bangkok spectaculair en onvergetelijk is.

In Bangkok verblijf je er in een comfortabel 4* hotel. (B,D)

lao_tempel_vientiane_laos_ unieke rondreis Laos & thailand
Lao Arc de Thriomph in Vientiane, Laos

 

Dag 11 BANGKOK – taxi boot – fietstocht
14 december

Vandaag maken we een citytour door Bangkok per taxiboot en fiets waarbij een bezoek aan het Koninklijk paleis, het voormalig koninklijke residentie van de 18de tot en met de 20ste eeuw en Wat Po, de oudste Boeddhistische tempel van Bangkok op het programma staan. Wat Po was de eerste open universiteit voor traditionele Thaise massage en is met name bekend om zijn reusachtige liggende Boeddha van 47m lang.

Samen met een  ervaren gids rijden we per fiets door Bangkok om de grote verscheidenheid van de stad te verkennen. De ontspannen fietstocht door Bangkok duurt ongeveer 5 uur (20km) en gaat via de smalle steegjes van Chinatown, over marktjes en langs paden waar je volop het echte lokale leven kunt opsnuiven. Hierna is het even uitblazen op een ‘James Bond’ boot voor een tochtje door de oude stadskanalen waarna de fietstocht wordt verder gezet over smalle verhoogde paadjes naast de kanalen in het groene gedeelte van Bangkok. Er wordt tijdens de trip genoeg tijd genomen voor  pauzes, uitleg en het proeven van een heerlijk stukjes fruit ( een lichte lunch is inbegrepen)

In Bangkok verblijf je er in een comfortabel 4* hotel. (B,L)

Dag 12 BANGKOK – Drijvende markt – Hua Hin strand
15 december

Vandaag bezoek je ‘Damnoen Saduak floating market’, de enige nog operationele drijvende markt in Thailand. Je maakt er een fantastische boottocht tussen de fruit- en groente tuinen op het platteland. Het bezoek aan de drijvende markt zelf gebeurt met een paddleboot.

Je krijgt onderweg een lokale lunch aangeboden met heerlijke verse ingrediënten waarna je naar de volgende bestemming gebracht om uit te rusten en na te genieten van deze unieke rondreis door Laos & Thailand. Na een paar uur rijden arriveer je aan het prachtige strand van Pranburi waar je hartelijk welkom wordt geheten en de tijd voor ontspanning en verwennerij is aangebroken! Optioneel kan er gebruik gemaakt worden van de behandelingen in de spa.

Je verblijft er op een unieke locatie aan een rustig en afgelegen strand,.

Overnachting in een kleinschalig boutique resort aan het strand.(B,L)

Fietsen_Bangkok_Thailand_ unieke rondreis Laos & Thailand
Fietstocht door Bangkok, Thailand

 

Dag 13 Pranburi – Strand
16 december

Vandaag is het nagenieten! De dag is vrij te besteden en mag je helemaal zelf indelen. Tussen het zwemmen en snorkelen door kan je uiteraard mooie wandelingen maken langs het strand of een rustig plekje opzoeken om even te ‘niksen’.  Het is de perfecte plaats om deze mooie vakantie Laos & Thailand af te sluiten.

Overnachting in een kleinschalig boutique resort aan het strand.(B)

Dag 14 Pranburi – Strand – BANGKOK
17 december

Tot aan vertrek is het genieten van deze tropische, paradijselijke omgeving. Tijdig word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huiswaarts.

Helaas komt hiermee het einde aan een unieke beleving!

tropsich_strand_thailand_unieke rondreis Laos & Thailand
Tropische strand afsluiting van een unieke belevenis!

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande groepsrondreis Laos & Thailand en gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.

Landarrangement vanaf EUR 2.190,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets

(single supplement: + 680,-)


Inbegrepen:

– Alle privétransport met chauffeur volgens programma in Laos en Thailand
– Nederlandssprekende reisleiding
– Engelstalige lokale gids volgens programma
– Overnachtingen in zorgvuldig gekozen unieke accommodaties. Een mix van charmante verblijven, karaktervolle 3*, 4* en 5* hotels, een uitzonderlijke ‘homestay’ en jungle resort.
– Maaltijden vermeld in het programma. Alle ontbijten vanaf dag twee, 5 lunches, 2 diners.
De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D).
– Alle toegangsgelden volgens programma
– Cruise naar Pak Ou
– Fietsen in Luang Prabang en Bangkok
– Bagagetransport tijdens de trekking in Laos
– Diner cruise in Bangkok
– Mineraal water tijdens de rondreis dagen

Exclusief
– Intercontinentale vluchten naar Laos en van Thailand, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Internationale vlucht Vientiane – Bangkok
– Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).
– Niet vermelde excursies en diensten.
– Persoonlijke uitgaven, massages, dranken en fooien.
– Visum voor Laos (bij aankomst 30 USD)
– Visum voor Thailand (Nederlanders en Belgen zijn vrijgesteld van visum tot een verblijf van 30 dagen)
– Annulerings- en/of reisverzekering. Deze kunnen wij voor u verzorgen bij onze partner Europeesche Verzekeringen

Voor deze reis naar Thailand en Laos is een internationale reispas – paspoort verplicht (geldig tot min. 6 maand na retour).

footer-image neem contact met ons op