Jordanië

Waarom Jordanië?

Ontdek of Jordanië uw volgende bestemming wordt…
Om een idee te geven wat een mooie rondreis Jordanië u te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…

Jordanië is een verrassend land waar de vriendelijke bevolking u met open armen zal ontvangen. Verder is er een enorme diversiteit aan cultuur, natuur, zon, zee, actie en ontspanning. Kortom; Een bestemming die haar gasten van harte uitnodigt om het onvergetelijke te ervaren.

Ahlan Wa Sahlan, welkom in het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië.
Met deze woorden worden alle bezoekers welkom geheten. Hiermee is direct de toon gezet voor de rest van uw reis door dit prachtige, gastvrije land vol vriendelijke en behulpzame mensen. Tijdens uw rondreis Jordanië zult u verbaasd staan van al het moois dat dit land te bieden heeft.

Zodra men het land betreedt zullen u direct de portretten van de voormalige koning Hussein en zijn zoon, de huidige koning Abdullah in het oog springen. Koning Abdullah die samen met zijn vrouw Koningin Rania zijn land in stabiel vaarwater weet te houden, treedt hiermee in de voetsporen van zijn overleden vader Koning Hoessein en zijn vrouw Koningin Noor. Het is zeker aan deze manier van regeren te danken dat dit land geweldig is om te bezoeken. Het zal u dan zeker niet ontgaan dat alle religies hier vreedzaam met en naast elkaar leven.

Wat Jordanië zo bijzonder maakt als vakantieland is dat het heel divers is. Neem zijn mooie historische, vaak Bijbelse plaatsen waar in veel gevallen nog tastbare herinneringen van zijn. Met als bekendste voorbeeld Mount Nebo; hier heeft Mozes voor het eerst het Beloofde Land mogen aanschouwen. Een ander voorbeeld is de Romeinse stad Jerash waar u een hele dag kunt dwalen zonder uitgekeken te raken. Vooral niet te vergeten is de verborgen stad Petra met zijn vele uit roze stenen uitgehouwen tempels en tombes. De meest beroemde tempel is de El Khazneh ofwel de Treasury. Een immense tempel die een onvergetelijke indruk op u achter zal laten.

Maar naast al deze cultuur is Jordanië een land met een schat aan natuurschoon, zoals het Natuurreservaat Dana of Wadi Mudjib. Hier kunt u oneindige hikes maken door de ruige en groene natuur met vele dieren terwijl u ogen tekort komt.

Wat dacht u van heerlijk relaxen aan één van de zeeën? De Dode Zee met zijn geneeskrachtige werking. De Rode Zee waar u kunt genieten van het heerlijke klimaat en het schitterende onderwaterleven. Niet te vergeten de heerlijke en gezonde keuken van Jordanië. Maak kennis met de veelal vegetarische gerechten, waarvan u vooral de Mezze niet mag missen. Vele kleine schaaltjes met de heerlijkste gerechten worden op een bijzondere manier aan u gepresenteerd. Mocht u door een vriendelijke Jordaniër uitgenodigd worden om bij hem thuis Mansaf te komen eten (de kans dat dit gebeurt is heel groot) bereidt u zich dan voor op een heel speciaal gerecht van lamsvlees met yoghurt. Vaak met de kop van het dier in het midden van het gerecht.

Of u nu kiest voor een avontuurlijke rondreis of een luxe vakantie er is genoeg keuze voor een prachtige rondreis Jordanië!
Met trots vermelden wij dat de Treasury in 2007 is verkozen tot één van de 7 New Wonders of the World!

Klik hier en lees het reisverslag van onze laatste ontdekkingsreis door het mooie Jordanië.
Meer reisverslagen zijn te vinden onder het kopje BLOG bovenaan deze pagina.

Voorbeeld Reizen

Accommodaties

Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties in Jordanië zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels, (privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabañas op bounty eilanden en in jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past.