Panama en Costa Rica, selfdrive rondreis

Een mix van twee totaal verschillende buurlanden tijdens de Panama & Costa Rica, selfdrive rondreis. Waar Panama naast prachtige ongerepte natuur veel cultuur biedt, is Costa Rica het Walhalla voor de dier en natuurliefhebber…Pura Vida!

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,                         Heenreis – aankomst
Dag 2,                         Panama Citytour
Dag 3,                         Embèra Indianen
Dag 4,                         El Valle, ontvangst huurauto
Dag 5 en 6,                 Playa Venado
Dag 7 en 8,                 Las Lajas
Dag 9 tot en met 11,  Bocas del Toro
Dag 12 en 13,             Boquete
Dag 14,                       David, inleveren huurauto
Dag 15,                       Panama – Costa Rica – Corcovado
Dag 16,                       Corcovado
Dag 17 en 18,             Manuel Antonio, ontvangst huurauto
Dag 19,                       Jaco
Dag 20,                       Jaco – Montverde
Dag 21,                       Monteverde
Dag 22,                       San José, inleveren huurauto
Dag 23,                       Terugreis
Dag 24,                       Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis
Vandaag begint u mooie rondreis Panama en Costa Rica, het land van vlinders en vissen. U naar Panama City. Drie overnachtingen in Panama City, incusief ontbijt.

Dag 2, Panama Citytour
Na het ontbijt wordt bij uw hotel opgehaald voor een citytour door Panama City.

Dag 3, Embèra Indianen
Vandaag staat een bijzonder mooie excursie op het programma. Een bezoek aan een heus Indianendorp, de Embèra. Na deze bijzondere ontmoeting vaart u weer terug over de Rio Chagres en wordt u door uw chauffeur naar Panama City terug gereden.

Dag 4, El Valle
Vandaag neemt u uw huurauto in ontvangst en zet u de reis voort richting El Valle. In El Valle is veel te beleven. U kunt een bezoek brengen aan de enorme, mysterieuze petroglyf die aan de rand van het woud ligt, een wandeling maken naar de watervallen, een pittige hike maken door het regenwoud van El Valle, raften, paardrijden of een canopytour maken. Een overnachting in El Valle, inclusief ontbijt.

Dag 5 en 6, Playa Venado
U zet de reis voort naar het zuiden van Panama, richting Playa Venado. De dagen zijn geheel door u vrij te besteden. Twee overnachtingen in Playa Venado, inclusief ontbijt.

Dag 7 en 8, Las Lajas
Vandaag neemt u afscheid van dit bijzondere plekje in Panama en zet u de reis voort naar Las Lajas. In de directe omgeving zijn veel mogelijkheden tot excursies zoals paardrijden over het strand en door de bergen naar de Indianen, prachtige wandelingen, yogalessen,  snorkeltochten en nog veel meer! Twee overnachtingen in Las Lajas, inclusief ontbijt.

Dag 9 tot en met 11, Bocas del Toro
Vanmorgen vertrekt u vroeg naar de haven van Almirante. Hier kunt u de auto voor een aantal dagen op een bewaakt terrein achterlaten. U neemt de watertaxi naar Isla Colon. Laat u meegaan in dit rustige ritme van de bevolking, geniet van de totale rust die dit gebied uitstraalt. Dit houdt niet in dat er in Bocas niets te beleven valt, in tegendeel ook hier is een ruime keuze aan excursie mogelijkheden. Voor liefhebbers van watersport is het een heus Walhalla, surfers komen vanuit de hele wereld om hier de golven van de Caribische Oceaan te bevaren, voor snorkelaars en duikers is het ook een paradijs. Verder kunt u een boottocht maken om dolfijnen te spotten of gewoon lekker niets doen op één van de vele stranden. Drie overnachtingen in Bocas del Toro, inclusief ontbijt.

Dag 12 en 13, Boquete
Met de watertaxi vaart u weer terug naar Almirante waar u de huurauto weer oppikt. U rijdt naar het pittoreske dorpje Boquete, gelegen in de hooglanden van Chiriqui aan de voet van vulkaan Baru. In Boquete is van alles te beleven, White River raften klasse III tot IV, paardrijden over bergen door fruitboomgaarden, eeuwenoude hot springs, hiken op vulkaan Baru, een sprookjesachtige wandeling door het Nevelwoud en een smaakvolle koffietour. Naast al deze activiteiten is Boquete een heerlijk dorp met gezellige restaurantjes en winkeltjes middenin het groen gelegen. Twee overnachtingen in Boquete, inclusief ontbijt.

Dag 14, David
Vanmiddag neemt u afscheid van dit bijzondere dorpje en rijdt u richting David. Hier levert u de huurauto in en neemt u een taxi naar uw hotel voor de nacht. Een overnachting in David, inclusief ontbijt.

Dag 15, Panama – Costa Rica – Corcovado
Helaas, de mooie reis door Panama is tot een einde gekomen. U wordt vanmorgen vroeg bij uw hotel opgehaald.  Aan de kant van Costa Rica wordt u weer hartelijk welkom geheten en wordt u naar Carcovado gebracht. Bij de haven stapt u in de boot die u over de Rio Sierpe naar de oceaan brengt. Onderweg maakt u al kennis met het wildlife van Costa Rica, krokodillen, alligators, leguanen, luiaarden en vele vogelsoorten kunt u tegenkomen tijdens deze tocht. U vaart dwars door de mangrove en komt uiteindelijk bij de overgang van de rivier naar de Pacifische Oceaan. Hierna komt u aan de door u gekozen Lodge welke prachtig is gelegen, in de jungle met uitzicht over de oceaan. U verblijft hier op basis van volpension inclusief verschillende excursies.

Dag 16, Corcovado
Deze dag kunt u volop genieten van het geweldige leven in de jungle. Brulapen zullen uw wekker zijn, vogels uw radio en dat alles in een prachtig groen decor van wilde_paarden_strand_costa_ricaprimair en secundair regenwoud. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan een excursie naar het Corcovado National Park of een optionele excursie is mogelijk naar Isla del Caño, echt een aanrader!

Dag 17 en 18, Manuel Antonio
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige gebied. Via de oceaan en de rivier komt u weer aan bij het vliegveld van Palmar Sur. Hier neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar Manuel Antonio, een dorpje waar de hippies zijn blijven hangen en hun zelfgemaakte sieraden langs de weg te koop aanbieden. Twee overnachtingen in Manuel Antonio, inclusief ontbijt.

Dag 19, Jaco
U vertrekt na het ontbijt naar Jaco Beach. Een plaats die bekend staat vanwege zijn hoge golven. Het is dan ook een trekpleister voor surfers uit de hele wereld. Maar u komt hier niet om te surfen. Voor de volgende dag hebben we een bijzonder excursie voor u in petto. Overnachting in Jaco, inclusief ontbijt.

Dag 20, Jaco
Deze dag staat in het teken van krokodillen! De tour start met een rit te paard vanaf de coral bij een oude Hacienda, dwars door velden en bossen. Na deze rit stapt u op een boot naar Guacalillo aan de Tarcoles rivier. Guacalillo is de habitat van s’ wereld grootste krokodillenpopulatie! De plek staat ook bekend om zijn verscheidenheid aan vogels zoals papagaaien, king fishers, aalscholver en nog veel meer. De tour is inclusief een tweetalige gids, snacks en lunch. Na deze tour rijdt u naar de bergen in naar Monteverde,een plaatsje dat in het verleden door Quakers gesticht is. Twee overnachtingen in Monteverde, inclusief ontbijt.

Dag 21, Monteverde
U heeft weer verschillende keuzes vandaag. Zo kunt u vanuit uw hotel met een korte wandeling naar het National Reserve Monteverde wandelen. Hier kunt u genieten van ontelbare kolibries en andere vogelsoorten, apen, insecten en een schitterende vegetatie. Voor de avonturiers onder u is het mogelijk om een canopy tour te maken in de directe omgeving. Via stalen kabels “vliegt” van boomtop naar boomtop, een geweldige ervaring! Wilt u het iets minder spectaculair maken, dan is het ook mogelijk om het woud vanaf Hanging Bridges te bekijken, vooral in de vroege morgen is dit erg mooi om te zien hoe het leven in het regenwoud ontwaakt.

Dag 22, San José
Vandaag laat u Monteverde achter u en rijdt u via de hoofdsnelweg naar San José. Hier levert u de huurauto in en verblijft u nog een laatste nacht in Costa Rica. Overnachting in San José, inclusief ontbijt.

Dag 23, Terugreis
Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van San José gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 24, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast
TIP! Een vakantie Panama en Costa Rica is mooi te combineren met een rondreis door Nicaragua!


Landarrangement vanaf EUR 2.295,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met twee personen. Dit tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie of een offerte aanvraag


Inclusief
– Meet & assist op de luchthaven in Panama City
– Transfers van/naar internationale luchthavens in Panama en Costa Rica
– Transfers van/naar hotels
– Overnachtingen in Panama en Costa Rica, inclusief vermelde maaltijden
– Panama Citytour met chauffeur
– Embèra Indianen excursie, inclusief lunch
– 8 Dagen huurauto in Panama, Toyota RAV4, kilometervrij, inclusief allriskverzekering
– 4 Dagen huurauto in Costa Rica,Toyota RAV4, kilometervrij.
– Watertaxi naar Bocas del Toro
– Transfer naar de grensovergang Panama – Costa Rica
– Transfer van de grensovergang Costa Rica naar Palmar Sur
– Verblijf op Corcovado inclusief in offerte vermelde excursies, op basis van vol   pension
– Guacalillo tour inclusief paardrijtocht, boottocht, snacks en lunch

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Brandstof huurauto
– Transfer naar Guacalillo tour, dit doet u zelfstandig met uw huurauto
– Costa Rica; autoverzekering vanaf USD 18,= per dag
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting Panama en Costa Rica
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten EUR 15, = p.p.
– Calamiteitenfonds EUR 2,50

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op