Natuurlijk Costa Rica, selfdrive rondreis

Deze reis “Natuurlijk Costa Rica, selfdrive rondreis” voert u naar een van de mooiste natuurgebieden van Costa Rica, Corcovado. Maar dat is niet alles! Tijdens deze selfdrive rijdt u van het ene mooie bestemming naar de andere. Wandel door nevelwouden in de hooglanden, hike over vulkaanhellingen, dompel u onder in de helende modder van hot springs en nog veel meer. Kom naar Costa Rica, het is Tico Time!
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,              Vertrek – Aankomst in San José
Dag 2 en 3,      Corcovado, inclusief excursies
Dag 4 en 5,      Manuel Antonio – ontvangst huurauto
Dag 6 en 7,      Monteverde
Dag 8 en 9,      Arenal
Dag 10 en 11,  Sarapiqui
Dag 12 en 13,  Tortuguero- inleveren huurauto
Dag 14,            San José
Dag 15,            Vlucht huiswaarts
Dag 16,            Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Aankomst in San José
U vertrek voor de mooie rondreis Costa Rica waar u nog dezelfde arriveert in San Jose. U wordt naar u hotel gebracht. Overnachting in San Jose, inclusief ontbijt.

Dag 2 en 3, Corcovado
U vliegt naar een waar paradijs, de Corcovado jungle! De reis naar de Corcovado jungle is al een avontuur op zich. U maakt kennis met het wildlife van Costa Rica, krokodillen, alligators, leguanen, luiaarden en vele vogelsoorten terwijl u dwars door de mangrove vaart. Overnachting in Corcovado, op basis van volpension inclusief verschillende excursies.

Dag 4 en 5, Manuel Antonio
U neemt vandaag uw auto in ontvangst en rijdt naar Manuel Antonio, een ander prachtig stukje Costa Rica. De huurauto biedt u veel vrijheid en de keus is aan u vandaag! Een aanrader is een bezoek aan het National Park Manuel Antonio. De entree naar het reservaat is al een belevenis op zich. Of u gaat heerlijk relaxen op één van de stranden van Manuel Antonio. Twee overnachtingen in Manuel Antonio, inclusief ontbijt.

Dag 6 en 7, Monteverde
U rijdt vandaag de binnenlanden in naar Monteverde, een plaatsje gesticht door Quakers. U kunt wandelen naar het National Reserve Monteverde om te genieten van kolibries, apen, insecten en een schitterende vegetatie. Of maak een canopy tour en vlieg via stalen kabels van boomtop naar boomtop, een geweldige ervaring! Doet u het liever rustiger aan, bekijk dan het woud vanaf de Hanging Bridges, vooral in de vroege morgen is het erg mooi om te zien hoe het leven in het regenwoud ontwaakt. Twee overnachtingen in Monteverde, inclusief ontbijt.

Dag 8 en 9, Arenal
Onderweg naar Arenal geniet u van het prachtige ruige landschap en kunt u een bezoek brengen aan de Fresco Waterfalls. Daarna rijdt u het meer van Arenal helemaal rond en ziet u telkens een glimp van de machtige vulkaan. Een canopytour, paardrijden over de vulkaanhelling, een hike naar de watervallen, hot springs, er zijn genoeg activiteiten te ondernemen in dit gebied! Twee overnachtingen in Arenal, inclusief ontbijt.

Dag 10 en 11, Sarapiqui
U reist door naar Sarapiqui met zijn rijke vegetatie zoals kokospalmen, bananenbomen, vele specerijen en enorm veel diersoorten. Sarapiqui heeft daarnaast vooral op de liefhebbers van raften een enorme aantrekkingskracht. Dag 11 heeft u vrij te besteden. Raften, kanoën, hiken of een bezoek brengen aan ‘La Sela Biologica Station’ het ecologische centrum, er is voor ieder wat wils! Twee overnachtingen in Sarapiqui, inclusief ontbijt.

Dag 12 en 13, Tortuguero
Vandaag rijdt u naar Squares en levert u de huurauto in waarna u de boot naar Tortuguero neemt. De Pasgeboren_schildpad_Tortuguerolaatste dagen van uw vakantie brengt u heerlijk ontspannen door in de schitterende natuur aan de kust van de Caribische Oceaan. Deze kust staat vooral bekend als broedplaats van de Leatherback Turtle. Tortuguero National Park biedt u regenwouden, moerasachtige laaglanden, eindeloze lange stranden, en is de habitat van vele diersoorten zoals zeeschildpadden, amfibieën en vogels. Onder de zoogdieren kunt u het geluk hebben een jaguar, ocelot of tapirs tegen te komen! Tijdens uw verblijf maakt u met een gids een prachtige wandeling door het reservaat. Twee overnachtingen in Tortuguero, op basis van vol pension.

Dag 14, San José
Helaas verlaat u Tortuguero en wordt u bij aankomst bij de dock opgewacht en per bus naar uw hotel in San José gebracht. Overnachting in San Jose, inclusief ontbijt.

Dag 15, Vlucht huiswaarts
U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 16, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast
TIP! Een vakantie Costa Rica is ook mooi te combineren met een rondreis door Panama en/of Nicaragua.


Landarrangement vanaf EUR 1.698,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met twee personen. Dit tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie of een offerte aanvraag


Inclusief
– Meet & assist op de luchthaven in San José
– Transfers van/ naar nationale en internationale luchthaven
– Genoemde transfers van/ naar hotels
– Overnachtingen in vermelde accommodaties , inclusief vermelde maaltijden
– Binnenlandse vlucht naar Palmar Sur (max. aantal kilo’s 12 per persoon)
– Regular Corcovado Package, inclusief; land- en boottransfer van luchthaven naar accommodatie en v.v. Verblijf in standaardkamer, alle maaltijden en een  excursie naar Corcovado National Park onderbegeleiding van een Engelssprekende gids
– 8 Dagen kilometervrije autohuur, SUV compact (Daihatsu Bego of gelijkwaardig)
– Tortuguero pakket, inclusief; land- en boottransfer, verblijf in standaardkamer, alle maaltijden, begeleide excursies naar Tortuguero Park en Village
– Hotel taxes

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze ook voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Autoverzekering $ 18,- per dag, brandstof en borg voor de huurauto (credit card verplicht)
– Reis- en/ of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting Costa Rica, $ 20,-
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op