Highlights Costa Rica, selfdrive

Deze Highlights Costa Rica, selfdrive rondreis brengt u langs de mooiste plekjes in Costa Rica. Tijdens deze reis verblijft u een aantal nachten in het mooie Tortuguero, bezoekt u een actieve vulkaan, wandelt u door het nevelwoud
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,              Heenreis – aankomst in Costa Rica
Dag 2 en 3,      Tortuguero
Dag 4 en 5,      Ontvangst huurauto – Puerto Viejo de Limon
Dag 6,              Sarapiqui
Dag 7 en 8,      Arenal
Dag 9,              Guanacaste
Dag 10 en 11,  Papagayo Gulf
Dag 12 en 13,  Monteverde
Dag 14 en 15,  Manuel Antonio
Dag 16,            San José – inleveren huurauto
Dag 17,            Terugreis
Dag 18,            Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis
Deze dag vliegt u  naar de hoofdstad van Costa Rica, San José waar u aan het eind van de middag aankomt. Overnachting in San José op basis van logies met ontbijt.

Dag 2, Tortuguero
Na een welverdiende nachtrust wordt u   naar het dock van Siquirres of Matina gebracht voor de boottocht naar Tortuguero Park. Dag 3 gaat u meer  van het park per boot verkennen en zult u nog dichter bij de natuur komen. In de periode juli tot en met september kunt u het geluk hebben ’s nachts zeeschildpadden aan land te zien komen om hun eieren te leggen! Twee overnachtingen in een Lodge, inclusief alle maaltijden en excursies.

Dag 4 en 5, Puerto Viejo de Limon
Het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige gebied. Via de kanalen vaart u weer terug naar de dock waar u per bus verder gebracht wordt naar het stadje Siquirres, Hier neemt u uw 4×4 huurauto in ontvangst. Twee overnachtingen Puerto Viejo de Limon, inclusief ontbijt.

Dag 6, Sarapiqui
Na het ontbijt neemt u afscheid van Puerto Viejo de Limon en rijdt u naar het Sarapiqui gebied waar u één nacht zult verblijven. U verblijft hier in een Eco Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 7 en 8, Arenal
Vanmorgen gaat u op weg naar La Fortuna, een klein stadje wat beroemd is vanwege zijn prachtige vulkaan Arenal.  Een canopytour, paardrijden over de vulkaanhelling, een hike naar de watervallen, het ontdekken van de Venado Caves, er zijn genoeg activiteiten te ondernemen in dit gebied. Twee overnachtingen in la Fortuna Arenal, inclusief ontbijt.

Dag 9, Guanacaste
U rijdt na het ontbijt richting naar de bergen van Guanacaste. De kans is hier groot om de nodige apen en luiaarden te zien. Hier kunt u paardrijtochten maken, er is een spannende canopytour te doen en een spectaculaire waterglijbaan de berg af! Als u al deze inspanning achter de rug heeft is het heerlijk bijkomen in het stoombad, de warmwaterbronnen en niet te vergeten het ‘verjongende’ modderbad en dit alles in midden in het sprookjesachtige regenwoud, werkelijk rustgevend! U verblijft hier één nacht op een ranch op basis van logies met ontbijt.

Dag 10 en 11, Papagayo Gulf
In de middag rijdt u naar de Pacifische kust richting Papagayo Gulf waar u twee nachten zult verblijven. Hier vindt u vele beschermde gebieden. Het warme oceaanwater, de mooie stranden en de prachtige schoonheid van de Guanacaste pampas en tropische bos maken dit gebied zeer aantrekkelijk voor een heerlijk, relaxed verblijf. U verblijft twee nachten in Papagayo Gulf, inclusief ontbijt.

Dag 12, Monteverde
Hoog in de bergen ligt Monteverde verscholen, een plaatsje dat in het verleden door Quakers gesticht is. Monteverde beschikt over een enorm beschermd nevelwoud waar een gedeelte voor het toerisme is opengesteld. U verblijft twee nachten in Monteverde, inclusief ontbijt.

Dag 13, Monteverde
National Reserve Monteverde, hier kunt u genieten van ontelbare kolibries en andere vogelsoorten, apen, insecten en een schitterende vegetatie. Voor de avonturiers onder u is het mogelijk om een canopy tour te maken in de directe omgeving. Via stalen kabels “vliegt” van boomtop naar boomtop, een geweldige ervaring! Wilt u het iets minder spectaculair maken, dan is het ook mogelijk om het woud vanaf Hanging Bridges te bekijken, vooral in de vroege morgen is dit erg mooi om te zien hoe het leven in het regenwoud ontwaakt.

Dag 14 en 15, Manuel Antonio
Over de gedeeltelijke onverharde weg door de bergen daalt u weer af naar de hoofdweg door Costa Rica. Wat u zeker niet over mag slaan is een stop bij de Tárcoles rivier, parkeer u auto net voor de brug en loop, gewapend met uw camera naar het midden van de brug. Als u hier aan de linkerkant over de reling kijkt zult u de grootste krokodillen van Costa Rica zien liggen! Daarna gaat u reis weer verder naar Manuel Antonio waar u twee nachten zult verblijven op basis van logies met ontbijt.

Dag 16, San José
Helaas verlaat u Manuel Antonio en rijdt u weer terug naar de hoofdstad San José waar u de huurauto inlevert. Hier verblijft u nog een laatste nacht voor u weer huiswaarts vliegt.

Dag 17, Terugreis
Vroeg in de morgen wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht. Hier stapt u op uw vliegtuig huiswaarts waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 18, Thuiskomst

TIP! Een vakantie Costa Rica is ook mooi te combineren met een rondreis door Panama en/of Nicaragua.


Landarrangement vanaf EUR 1.675,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met twee personen. Dit tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie of een offerte aanvraag


Inclusief
– Meet & assist op de luchthaven in San José
– Transfers van/ naar nationale en internationale luchthaven in Costa Rica
– Genoemde transfers van/ naar hotels
– Overnachtingen vanaf goede 3* accommodaties, inclusief vermelde maaltijden
– 14 Dagen kilometervrije autohuur, SUV compact (Daihatsu Bego of gelijkwaardig).
– Tortuguero pakket, inclusief; land- en boottransfer, verblijf in standaardkamer, alle maaltijden en begeleide excursies naar Tortuguero Park en Village.
– Dagelijks ontbijt
– Hotel taxes

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze ook voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Autoverzekering vanaf $ 18,= per dag, brandstof en borg voor de huurauto (credit card verplicht)
– Reis- en/ of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting Costa Rica, tenzij al in uw internationale ticket verwerkt
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15, = p.p.
– Calamiteitenfonds € 2.50

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op