Costa Rica, Jungle & Sea

Deze 11 daagse voorbeeldreis “Costa Rica, Jungle & Sea” is inclusief transfers en op maat ontworpen voor degene die de verborgen schatten van Costa Rica willen ontdekken. Ontdek de rijke natuur en het contrast tussen de verschillende soorten landschappen, van groene jungle tot goudgele stranden en azuurblauwe zeeën. U begint uw reis in het Sarapiquí regenwoud waar u kunt genieten van de biodiversiteit. Dit gebied is zo goed als onaangetast door de mens en is vlak naast het Braulio Carillo National Park gelegen. De volgende ervaring is het Bajos del Toro waar u het prachtige nevelwoud gaat ontdekken. Dit is tevens een perfecte plaats om vogels te spotten. Verder bezoekt u nog de bekende Arenal vulkaan en sluit u deze prachtige vakantie af op het schiereiland Nicoya met zijn exotische stranden.


DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 01:  Heenreis & aankomst San Jose
Dag 02:  Sarapiquí Rainforest // Bezoek Irazu Vulkaan & Sarapiqui Rivier
Dag 03:  Sarapiquí Rainforest // Wandeling door de Jungle
Dag 04:  Bajos del Toro Cloud Forest
Dag 05:  Bajos del Toro Cloud Forest
Dag 06:  Arenal Vulkaan // Bezoek Arenal Vulkaan & Tabacón Hot Springs
Dag 07:  Arenal Vulkaan
Dag 08:  Nicoya Peninsula
Dag 09:  Nicoya Peninsula
Dag 10:  Nicoya Peninsula
Dag 11:  San Jose
Dag 12:  Vertrek San Jose
Dag 13:  Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Omschrijving Costa Rica: Jungle & Sea

Dag 1, Heenreis – Aankomst San Jose
Vandaag begint uw prachtige vakantie naar Costa Rica. U vertrek vanaf Schiphol / Brussel / Düsseldorf en vliegt via Panama naar Costa Rica. Bij aankomst op uw vakantiebestemming word u welkom geheten door onze vertegenwoordiger in Costa Rica. Deze helpt u met uw bagage en brengt u vervolgens naar uw hotel in San Jose. Een overnachting in 3* hotel, inclusief ontbijt in San Jose.

Dag 2, San Jose – Sarapiqui Regenwoud
Vandaag word u opgehaald bij uw hotel in de hoofdstad van Costa Rica, San Jose. Hierna word u naar met een transfer naar Sarapiquí gebracht. Doordat de San Jose Central Valley dichtbij gelegen is, is het mogelijk om onderweg diverse historische en natuurlijke bezienswaardigheden te bezoeken.

Uw eerste stop opweg naar Sarapiquí is Cartago City waar u het verbazingwekkende verhaal van de voormalige hoofdstad van Costa Rica zult leren. Na dit bijzondere bezoek bezoekt u het Irazu Volcano National Park. Tijdens de rit naar de top van de vulkaan komt u door een divers landschap van verschillende planten en bomen. De tocht gaat verder door het vulkanische landschap die versierd is met de mooiste watervallen.  Om u hun ziet u al het mooie groen van het Brailio Carrilo National Park en later op de middag bereikt u dan Sarapiquí, gelegen in het noordoosten van Costa Rica. Hier ziet u overal om u heen vruchtbare vlaktes die worden gebruikte voor het planten van verschillende soorten gewassen zoals de ananas, yucca, papaja en banaan. Als u aankomt bij het plaatsje Puerto Viejo vaart u met een klein bootje de rivier van Sarapiquí op. Per boot kunt u het beste dichtbij de inwoners van het regenwoud komen en kunt u dieren in hun eigen habitat zien zoals toekans, apen, luiaards, krokodillen en andere soorten. Aan het einde van deze tocht komt u aan bij een lokale boerderij waar u kunt genieten van een huisgemaakte lunch. Hierna word u naar uw accommodatie gebracht voor de komende twee nachten.
Twee overnachtingen in Sarapiqui, inclusief ontbijt.

Dag 3, Sarapiquí omgeving
Overdag heeft u vrij te besteden en kunt u de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. In de avond hebben we voor u een mooie excursie op het programma naar het Tirimbina Rainforest Reserve. Met een gespecialiseerde gids aan uw zijde ontdekt u de mooiste geheimen van die tropische regenwoud op het moment dat de meeste dieren actief zijn. Vreemde geluiden, lichten en geuren zullen uw belevenis beïnvloeden. Tijdens deze tour gaat u op zoek naar nachtdieren zoals vleermuizen, kikkers, padden en zoogdieren. Deze excursie geeft u een andere kijk op het regenwoud van Costa Rica dan dat u al had.

Dag 4, Sarapiquí – Bajos Del Toro Cloud Forest
In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar het hoger gelegen Bajos del Toro nevelwoud, een mystieke mistige vallei gelegen in de Central Mountain Range. U vind dit gebied op een hoogte van +/- 1400 meter tussen de Poas vulkaan en het Castro Blanco National Park. Een groot deel van deze reis is versierd met de onvergelijkbare schoonheid van landschappen. Het natte klimaat en de koele lucht creëren de ideale omstandigheden voor prachtige vegetatie met het mossy-forest met zijn bijzondere orchideeën en wonderlijke watervallen. U zult onder de indruk zijn van het landschap, de bijzondere geluiden en geuren. Twee overnachtingen in Bajos del Toro, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5,  Bajos Del Toro Cloud Forest
U word wakker bij het geluid van zingende vogels uit dit mooie nevelwoud. De frisse lucht, het prachtige uitzicht over de bergen en het kristalheldere water in dit gebied zorgen ervoor dat u helemaal tot rust komt. Deze dag staat in het teken van leren en ontdekken. Op eigen gelegenheid kunt u door dit prachte woud wandelen en de omgeving verkennen. De paden in dit woud zijn duidelijk aangegeven en u kunt zelf bepalen hoe lang u gaat wandelen.

Dag 6, Bajos Del Toro Cloud Forest – Arenal
Na uw ontbijt deze ochtend heeft u een twee uur durende transfer naar de Arenal vulkaan. Deze vulkaan is een van de meest bekenden in Costa Rica.
De laatste uitbarsting van deze vulkaan was in 1969 maar is verre van slapende op dit moment. De vulkaan is op dit moment niet actief maar maakt zo nu een dan nog wel eens wat geluid en zijn conische vorm is een van de bekendste kenmerken van deze mooie vulkaan.

Halverwege de middag heeft u een mooie wandeling door het gebied van de Arenal. U bezoekt een bos en ontdekt hier oude lavastromen  en ook kunt u prachtige foto’s maken van de vulkaan. Tegen het einde van de middag bezoekt u een hot spring resort waar u heerlijk kunt ontspannen in het thermale water en voelt u de energie van de vulkaan. Diner is deze dag inbegrepen.
Twee overnachtingen in Arenal omgeving, inclusief ontbijt.

Dag 7, Arenal
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u de omgeving op eigen gelegenheid verder verkennen. Als u dit gebied op een spannende manier wilt verkennen raden wij u aan om een bezoek te brengen aan de Arenal Reserve waar u de Sky Tram & Sky Trek zult vinden. Deze tour combineert de klim naar de top van de berg met een kabelbaan vanwaar u de mooist foto’s kunt schieten. De afdaling maakt u met “ziplines” waarmee u van boom naar boom gaat via kabels met grote snelheden. Een unieke ervaring in Costa Rica!

Als u liever de Arenal op een ontspannen manier wilt maken raden wij aan om de schoonheid van het Caño Negro Wildlife Refuge te bezoeken. Vanuit hier kunt u boottochten maken door de oevers van de Rio Frio. Hier kunt u vogels, zoogdieren en reptielen spotten.

Dag 8, Arenal – Nicoya Peninsula
Vandaag gaat uw reis verder naar het Nicoya schiereiland aan de Pacific. Eerst word u per transfer naar Puntarenas gebracht en hier stapt u de ferry en vaart u in anderhalf uur de Golf van Nicoya over, een prachtige tocht met uitzicht over het blauwe water en kleine vissersbootjes. Hier en daar ziet u kleine eilandjes waar Pelikanen hun thuis hebben gemaakt. Het Nicoya schiereiland is een prachtige stuk van Costa Rica en hier zult u vast en zeker genieten van alles wat het te bieden heeft. Van de prachtige witte zandstranden met zijn mooie zee tot de binnenlanden met zijn romantische dorpjes.
Drie overnachtingen op Nicoya Peninsula, inclusief ontbijt

Dag 9 & 10, Nicoya Peninsula
Kom helemaal tot rust deze dagen en geniet van het heerlijke weer of laat u verwennen in de spa van uw hotel. Optioneel kunt u boottochten, hiken, paardrijden of vissen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos in dit mooie gebied in Costa Rica.

Dag 11, Nicoya Peninsula – San Jose
Vandaag keert u terug naar San Jose waar u tegen het einde van de middag aankomt.
Een overnachting in San Jose, inclusief ontbijt.

Dag 12, San Jose –  terugreis
Na uw ontbijt word u naar het vliegveld gebracht en neemt u uw vlucht huiswaarts. U vliegt wederom via Panama en komt u de volgende dag in Nederland aan.

Dag 13, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Landarrangement tarief vanaf EUR 1.550,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met twee personen. Dit tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Transfer van San Jose Airport naar hotel San Jose
– Twee overnachtingen in San José
– Transfer van San Jose naar Sarapiqui, inclusief ontbijt & lunch, gids, entree Irazú vulkaan, Sarapiqui boottocht.
– Twee overnachtingen in Sarapiqui
– Nachtelijke tour Tirimbina Reserve inclusief  transport, gids en entreegelden.
– Transfer van Sarapiqui naar Bajos Del Toro.
– Twee overnachtingen in Bajos Del Toro.
– Transfer van Bajos Del Toro naar Arenal.
– Twee overnachtingen in Arenal omgeving.
– Halve dagtour Arenal en Tabacón Hot Springs.
– Transfer van Arenal naar Nicoya.
– Drie overnachtingen in Nicoya.
– Transfer van Nicoya naar San Jose.
– Transfer van San Jose naar Juan Santamaria International Airport.
– 11x ontbijt, 3x lunch, 3x diner.

Exclusief
– Internationale tickets
– Niet genoemde maaltijden
– Optionele activiteiten en tours
– Eventuele fooien
– Lokale of internationale telefoongesprekken.
– Persoonlijke kosten
– Vertrekbelasting

footer-image neem contact met ons op