Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya

Mix Guatemala en Belize “Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya”
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Heenreis, aankomst Guatemala City – transfer naar hotel in Antiqua
Dag 2 en 3, Antigua
Dag 4, 5 en 6, Antigua – Panajachel
Dag 7, Panajachel – Guatemala City – Flores – Tikal
Dag 8, Tikal
Dag 9, Tikal – San Ignacio / Belize
Dag 10 en 11, San Ignacio
Dag 12, 13 en 14, transfer naar jungle bij San Ignacio
Dag 15, Cayo – Hopkins
Dag 16 en 17, Hopkins – Maya Village
Dag 18, Maya Village – Caye Caulker
Dag 19, 20 en 21, Caye Caulker
Dag 22, Caye Caulker – Burrel Boom
Dag 23, Burrel Boom – terugreis
Dag 24, Thuiskomst*
*Reisschema kan naar uw wens worden aangepast


Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya

Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis, aankomst Guatemala City – transfer naar hotel in Antiqua
Vandaag vertrekt u voor uw prachtige rondreis door Guatemala en Belize. U stapt deze ochtend vroeg op uw vlucht naar Guatemala City waar u nog dezelfde avond aankomt. Hier staat een lokale vertegenwoordiger op u te wachten die u hartelijk welkom heet en naar het hotel brengt voor de nacht.

Dag 2 en 3, Antigua
Deze dagen heeft u vrij te besteden. U kunt er voor kiezen om te relaxen bij uw hotel of op eigen gelegenheid de mooie stad en omgeving te verkennen. Antigua is een van ’s werelds best bewaarde koloniale steden in Amerika. Het is een magische en betoverende kleine stad die voelt of de tijd 300 jaar geleden is gestopt. Optioneel kunnen wij u een begeleide citytour aanbieden.

U maakt een wandeling door de stad op de geplaveide straten. Onderweg ziet u kunstgaleries en tentoonstellingen, coffeeshops, geniet u van de heerlijke keuken, leuke kleine bars en nog veel meer. Ervaar en geniet van zijn koloniale architectuur en de prachtige omgeving en ontdek waarom deze stad het bruisende centrum van de regio voor de Spanjaarden was. Bekijk de buitenkant van de hoofdgebouwen (Palacio de Capitanes, Stadhuis en El Portal), kijk achter de schermen van de kathedraal en ruïnes van de kathedraal, het San Francisco museum en Las Capuchinas. Geniet van een lunch in een lokaal venua (bar) en bezoek Casa Santo Domingo museum. Het einde van de rondleiding ziet u de meest kleurrijke gevel “La Merced” en de hoofdstraat (5th Avenue), waar u kunt stoppen bij een restaurant of een koffiebar (optioneel).

Dag 4, 5 en 6, Antigua – Panajachel
Vandaag verlaat u Antigua en wordt u naar Panajachel gereden. Dag 5 en 6 heeft u vrij te besteden .
Langs de oevers van Lake Atitlan vindt u verschillende dorpen, elk van deze dorpen is vernoemd naar de twaalf apostelen. Santiago (St.James), is een dorp gelegen aan de zuidkant, de thuisbasis van Maximon, een heidense heilige die maneschijn drinkt en sigaren rookt. Maximon wordt dagelijks bezocht door de plaatselijke bevolking, healers en toeristen die vragen om gunsten.San Juan la Laguna, beroemd om zijn naïeve kunstgalerijen, stad muurschilderingen en natuurlijke kleurstoffen textiel. Deze stad is een voorbeeld van hoe toerisme kan samengaan met het dagelijkse lokale leven in de hooglanden, hierdoor heeft men het perfecte dorp weten te creëren.

Na het ontbijt kunt u per boot u naar San Juan en Santiago Atitlan varen en op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan deze mooie en verschillende dorpen.

Dag 7, Panajachel – Guatemala City – Flores – Tikal  
Vandaag wordt u naar de hoofdstad gereden vanwaar u naar Flores, op ruim een uur rijden van Tikal, zult vliegen. Na aankomst wordt u naar uw hotel dicht bij Tikal gebracht.

Dag 8, Tikal
Deze dag heeft u vrij te besteden in het centrum van de oude Maya-beschaving; Tikal, een belangrijk ceremonieel centrum vol grote piramides en tempels. De beste jaren waren de Late Klassieke Periode (600-900AD). Tikal National Park bevat enkele van de meest fascinerende archeologische overblijfselen van de Maya-beschaving. Uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage site in 1979.

Dag 9, Tikal – San Ignacio / Belize
In de loop van de dag wordt u naar Belize gereden en naar uw hotel in San Ignacio (Cayo) gebracht.

Dag 10 en 11, San Ignacio
San Ignacio, in het Cayo District, tegen de grens met Guatemala aan. Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u genieten bij het zwembad van het hotel.  U kunt er voor kiezen om een optionele excursie te gaan doen, een greep uit de vele mogelijkheden;
• Lamanai Maya Tempel – Mooie boottocht naar diep in de jungle gelegen Maya complex
• Barton Creek Canoe – spectaculaire kanotocht door prachtige grotten.
• Tikal in Guatemala, misschien wel de mooiste Maya stad ter wereld, dagtocht naar Guatemala vanuit Cayo
• River Cave Expedition – ontdekkingreis door donkere grotten, zie de tastbare erfenissen van de Maya bevolking
• Cave Tube & Zip Line – drijf op rubberband over de rivier en door grotten, de zipline voert u dwars door de jungle aan stalen kabels
• Horseback & Inland Blue Hole – opwindende paardrijtocht door de jungle naar een sink hole
• Horseback & Cave Tube – combinatie van paardrijden en afdrijven van de rivier op banden
• Xunantunich & River Kayak –  een van de mooiste Maya tempels in het Cayo district in combinatie met een actieve kanotocht over de rivier
• ATM Cave – grot in de jungle met rituele offerplaatsen van de Maya’s, geen paden maar zwemmen en klimmen
• Crystal Cave – grot vol kristallen en Maya erfenissen, geen paden maar klimmen en klauteren
• Caracol Maya Tempels – mooi Maya tempelcomplex op een bijzondere locatie tegen de grens van Guatemala gelegen
• Mountain Pine Ridge – maak trekkings te voet, fiets of paard door de eindeloze mix van jungle en naaldbomenbos.
Uniek vanwege de vele watervallen, riviertjes en vele vogelsoorten.
• Chechem Ha Cave – een oneindig lijkende grot vol Maya herinneringen in de dichte jungle van Cayo

Dag 15, Cayo – Hopkins
U wordt over de prachtige Hummingbird Highway naar Hopkins gereden. Onderweg kan gestopt worden bij de Blue Hole, een cenote met helderblauw water waar u een verfrissende duik kunt nemen (toegang ongeveer USD 5,= per persoon).

Dag 16 en 17, Hopkins – Maya Village
U wordt op dag 16 al vroeg opgehaald om het bijzondere Cockscomb Jaguar Reserve te bezoeken. Dit unieke reservaat in Zuid Belize beslaat een gebied van 150 vierkante kilometer aan tropisch oerwoud. Het park is een resultaat van een jarenlange samenwerking tussen nationale en internationale organisaties en dit heeft ervoor gezorgd dat de jaguar hier goed kan gedijen. Hoewel het uiterst onzeker is dat u hier een jaguar zult zien, zijn er genoeg andere diersoorten waar u waarschijnlijk wel een glimp van opvangt. U heeft hier de kans om bijvoorbeeld het halsbandzwijn, de brulaap, slangen, insecten en vele vogels te zien.

Aansluitend wordt u naar het zuiden van Belize gereden voor een Maya belevenis. U verblijft bij een lokale familie in hun guesthouse (simpel onderkomen) en ervaart hoe het is om in deze eenvoudige maar hechte community te leven. Op dag 17 maakt u een mooie trekking door de jungle onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids. U kunt hier echt in het leven duiken van de Maya’s en hun gebruiken leren kennen. En dat in een prachtige omgeving! U vindt er prachtige wouden met veel dieren, een koel briesje uit de bergen, lagunes om in te zwemmen. De bevolking in dit gebied is zeer vriendelijk en zal proberen met u te communiceren, het zal wat handen en voetenwerk zijn, maar de poging wordt zeker gewaardeerd.

Dag 18, Maya Village – Caye Caulker
U verlaat deze dag het zuiden van Belize en gaat uw heerlijke rondreis afsluiten op het tropische Caye Caulker. U wordt naar Punta Gorda gereden waar u met een binnenlandse vlucht naar Belize City en vervolgens naar Caye Caulker vliegt. Hier aangekomen loopt u naar uw accommodatie. Op dit relaxte eilandje kunt u heerlijk nagenieten van uw prachtige reis waarbij u heerlijk ongestoord van de tropische wateren en aangename temperatuur kunt genieten.

Dag 19, 20 en 21, Caye Caulker
Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen. U past zich waarschijnlijk erg snel aan dit relaxte levenstempo aan. U kunt hier prachtig snorkelen en duiken en ziet koralen en allerlei soorten vissen in alle kleuren van de regenboog. Een bezoek aan Shark Reef Alley is ook een aanrader. Bent u verwoed duiker dan mag een duik in de Blue Hole zeker niet ontbreken!

Dag 22, Caye Caulker – Burrel Boom
U neemt afscheid van het mooie eiland. U loopt naar het haventje en stapt op de boot naar Belize City. Na aankomst wordt u naar Burrel Boom gereden voor uw laatste overnachting in dit mooie landje. U kunt er voor kiezen om in de middag een bezoek te brengen aan het Baboon Sanctuary waar u kunt genieten van de prachtige brulapen die u tijdens uw reis op vele plaatsen gehoord heeft.

Dag 23, Burrel Boom – terugreis
Helaas vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. U wordt de luchthaven net buiten Belize City gebracht waar u op uw vlucht huiswaarts stapt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

 

Dag 24, Thuiskomst*
*Reisschema kan naar uw wens worden aangepast


Landarrangement Guatemala & Belize, tarief exclusief internationale vluchten

Gebaseerd op goede 3 en 4 sterren accommodaties in 2-persoonskamers, vanaf         EUR  2.830,= per persoon


Inclusief
– Transfers van/naar internationale luchthavens in Guatemala en Belize zoals vermeld in het programma
– Transfers van/naar hotels zoals vermeld in het programma
– Binnenlandse vluchten in Belize zoals vermeld in het programma
– Overnachtingen in vermelde accommodaties, inclusief ontbijt
– Genoemde boottransfer(s)
– In Belize; verblijf in Maya Village inclusief trekking, bezoek Cockscomb NP
– Caracol excursie

Exclusief
– Internationale vluchten en binnenlandse vlucht Guatemala
– Niet genoemde maaltijden en fooien
– Alle optionele excursies en entreegelden
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting Guatemala en Belize
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten EUR 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op