Midden en Noord Japan – (internationale) groepsreis

De Midden en Noord Japan – (internationale) groepsreis is een manier van reizen voor de reiziger die het fijn vindt als een groot deel van de reis helemaal tot in de puntjes uitgestippeld is. Plannen hoe u van stad A naar stad B gaat, bedenken waar u vanavond in hemelsnaam moet dineren of hoe u tickets voor een bepaalde attractie moet aanschaffen is verleden tijd. Semi-groepsreizen bestaan namelijk uit een combinatie van individueel en met een groep reizen.

DAG TOT DAG PROGRAMMA GROEPSREIS

Dag 1. ZA. Tokyo
Dag 2. ZON. Tokyo
Dag 3. MA. Tokyo – Mt. Fuji – Kawaguchiko
Dag 4. DI. Kawaguchiko – Nagoya
Dag 5. WOE. Nagoya – Kyoto
Dag 6. DO. Kyoto – Nara – Osaka
Dag 7. VR. Osaka – Himeji – Inbe – Okayama
Dag 8. ZA. Okayama – Kurashiki – Miyajima – Hiroshima
Dag 9. ZON. Hiroshima – Matsuyama
Dag 10. MAA. Matsuyama – Kotohira – Takamatsu – Naruto – Tokushima
Dag 11. DI. Tokushima – Kobe – Osaka – Mt. Koya
Dag 12. WOE. Mt. Koya – Kyoto
Dag 13. DO. Kyoto – Tsumago – Matsumoto
Dag 14. VR. Matsumoto – Nagano – Monkey Park – Kusatsu – Takasaki
Dag 15. ZA. Takasaki – Nikko – Sendai
Dag 16. ZON. Sendai – Matsushima – Hiraizumi – Morioka
Dag 17. MAA. Morioka – Towada – Aomori – Hakodate
Dag 18. DI. Hakodate – Onuma – Noboribetsu – Sapporo
Dag 19. WOE. Sapporo – Otaru – Sapporo
Dag 20. DO Sapporo
*Deze reis kan eerder aanvangen en worden verlengd naar uw wens**

**Gegarandeerd vertrek, unieke routes, dagelijkse activiteiten, zelf u route samenstellen!

Deze manier van reizen is voor de reiziger die het fijn vindt als een groot deel van de reis helemaal tot in de puntjes uitgestippeld is. Plannen hoe u van stad A naar stad B gaat, bedenken waar u vanavond in hemelsnaam moet dineren of hoe u tickets voor een bepaalde attractie moet aanschaffen is verleden tijd. Semi-groepsreizen bestaan namelijk uit een combinatie van individueel en met een groep reizen. Reizigers kunnen op een bepaalde vertrekdatum deelnemen aan deze reizen en zich aansluiten bij een (internationale) groep. De reizen vangen aan in Japan en zijn eventueel in te plannen bijv. voor of na een week Tokyo of iets dergelijks, net wat u wilt. U kunt daardoor zelf naar uw vliegtickets kijken. Uiteraard kunnen wij u daar ook mee assisteren.

Eenmaal aangesloten bij een groep vindt er een redelijk up-tempo programma plaats. Zo worden alle highlights van Japan behandeld en is er in een korte tijd enorm veel te zien! U krijgt alle nodige informatie tot de tijdstippen aan toe. De ervaren reisleiders zullen Engelstalig zijn.
De semi-groepsreizen zijn relatief goedkoper dan volledige groepsreizen. Gidsen zijn namelijk erg prijzig in Japan.
Een ander voordeel is: gegarandeerd vertrek! U kunt altijd deelnemen aan het programma, ook al reist u alleen!

Het is mogelijk om op een eenpersoonskamer te slapen of een kamer te delen met iemand anders van hetzelfde geslacht. Voor de reis kunnen de twee potentiële kamergenoten met elkaar kennis maken via een social media platform. Samengevat, semi-groepsreizen zijn perfect voor de reiziger die alles grotendeels geregeld wilt hebben, snel de highlights wilt meepikken, maar toch nog de vrijheid heeft om van het programma af te wijken!


Midden en Noord Japan reis

 

Dag 1. ZA. Tokyo

Welkom in Japan! Na de douane zal een assistent u ontmoeten op het vliegveld. Hij of zij spreekt Spaans en/of Engels. De assistent zal u op de hoogte brengen van de nodige basisinformatie en u begeleiden naar een shuttlebus die u naar het hotel brengt. In de namiddag zal onze gids u opwachten bij de receptie van het hotel. U zult de andere reizigers ontmoeten en samen zult u de stad gaan verkennen. Reizen met de metro (incl. tickets) richting Shinjuku, een district die bekend staat om zijn bruisende nachtleven. Inclusief is toegang tot de Metropolitan Government Building die een geweldig uitzicht van de stad vanaf de 46e verdieping biedt. Diner en transfer naar het hotel.
** De metrotransfer en toegang tot de Metropolitan Government Building zal afhankelijk van de aankomsttijd in Japan zijn. Anders vindt deze activiteit op dag 2 plaats.

Dag 2. ZON. Tokyo

Dagexcursie Tokyo. Bezoek aan de Meiji Shrine, de beroemdste schrijn in Tokyo ter ere van Keizer Meiji en Keizerin Shoken. Wandelen rondom het Keizerlijk Paleis. Bezoek aan Yasukuni Jinja – een controversiële schrijn ter ere van Japanse WO II-slachtoffers en Akihabara a.k.a Electric Town vol elektronica en manga/anime. Onderweg zullen we ook het Kokugikan stadion passeren waar sumo-toernooien worden gehouden. Vervolgens naar Senso-ji – Tokyo’s oudste en meest bekende boeddhistische tempel. Vrije tijd en lunch in Asakusa – de downtown van Tokyo.

Dag 3. MA. Tokyo – Mt. Fuji – Kawaguchiko

Vandaag reizen we richting Mt. Fuji en Kawaguchiko, een idyllische plek vol kleine huisjes en bloemen naast bergen en een prachtig meer. Bezoek Fuji Sengen Shrine – het beginpunt van de traditionele bergpelgrimage. We gaan met de kabelbaan naar Mt. Tenjo om te genieten van een spectaculair uitzicht over de meren en Mt. Fuji. We zullen ook een boottocht op het meer maken.
Na de lunch zullen we naar 2305m klimmen (per bus) voor een spectaculair uitzicht. Hierna richting Kawaguchi-ko voor een verblijf in een ryokan (traditioneel Japans hotel) om te genieten van onsen (hete bronnen) en een traditionele Japanse diner.

Dag 4. DI. Kawaguchiko – Nagoya

Vandaag gaan we naar Saiko Iyashinosato Nenba, een klein dorpje omgetoverd tot een museumstad. De typische huisjes zijn nu kunstnijverheidszaken, restaurants en musea. Vervolgens zullen wij de Shiraito Watervallen van zo’n 150m bewonderen. Na de lunch reizen we richting Nagoya en haar Toyota Museum.

Dag 5. WOE. Nagoya – Kyoto

‘s Ochtends vertrekken we richting Kyoto, Japan’s culturele hoofdstad die tijdens WO II ongedeerd bleef. Dagexcursie met gids. Bezoek aan o.a Kinkakuji (Gouden Paviljoen), Fushimi Inari en het Keizerlijk Paleis . Vervolgens een bezoek aan oude geisha-wijk Gion. Vrije tijd.

Dag 6. DO. Kyoto – Nara – Osaka

Richting Arashiyama in het westen van Kyoto die bekend staat om haar Togetsukyo-brug. Bezoek aan o.a de Tenryuji Tempel, een beroemde zentempel en een wandeling door het bamboebos. Dagexcursie Nara, Japans oude hoofstad vol gepreserveerde tempels zoals de Todai-ji, met de grootste houten Boeddha in Japan. Nara Park is een plek voor loslopende herten die heilig zijn in het shintoïsme. Na de lunch bezoek aan Horyu-ji, een Werelderfgoedtempel met de oudste houten pagoda ter wereld. We rijden verder naar Osaka, een van de grootste steden in Japan. ’s Avonds bezoek aan Dotonbori, een district vol neonlichten met een bruisend nachtleven.

Dag 7. VR. Osaka – Himeji – Inbe – Okayama

Vertrek richting Himeji. Toegang tot het kasteel. Daarna lunch.
Verder naar Inbe, een klein aardewerkdorpje vol smalle steegjes, traditionele huisjes en winkeltjes. Hierna naar Okayama voor een bezoek aan de Korakuen-tuin, een van de mooiste landschapstuinen in Japan.

Dag 8. ZA. Okayama – Kurashiki – Miyajima – Hiroshima

Naar Kurashiki, een charmant, historisch stadje die stilgestaan heeft in de tijd. Daarna komen we eerst aan in Miyajima, een heilig eiland waar men naast de goden leeft. We bezoeken uiteraard de Itsukushima Schrijn. Vrije tijd om rond te wandelen en om te lunchen. Na Miyajima richting Hiroshima, een stad die bekend staat om zijn droevige geschiedenis. Bezoek aan het atoombom museum en omgeving. We sluiten af met een diner.

Dag 9. ZON. Hiroshima – Matsuyama

Vandaag gaan we per boot naar het eiland Shikoku. De overtocht duurt ongeveer 2.5 uur met een geweldig uitzicht over allerlei kleine eilandjes. Eenmaal in Matsuyama gaan we met een kabelbaan naar Matsuyama Castle. Vervolgens naar Ishite-ji, een boeddhistische tempel en onderdeel van de pelgrimage. In de namiddag naar Dogo Onsen, een eeuwenoud badhuis.

Dag 10. MAA. Matsuyama – Kotohira – Takamatsu – Naruto – Tokushima

Richting Kotohira, een schrijn gebouwd ter ere van vissers. De tempel staat op een berg en om er te komen moeten er 785 treden worden beklommen.
In Takamatsu bezoeken we de Ritsurin-tuin, een prachtige zentuin. Daarna lunch. Vervolgens richting Naruto, voor de waterkolken. Door naar Tokushima die bekend staat om de Awa-odori-dans. Wij zullen een optreden bekijken.

Dag 11. DI. Tokushima – Kobe – Osaka – Mt. Koya

Via een gigantische spanningsbrug zullen wij richting Kobe reizen. Bezoek Kawasaki World – een museum die de geavanceerde technologie van het bouwen van motoren, treinen en gebouwen highlight. Lunch in Osaka. Rond 13.00 uur zullen wij richting Mt. Koya – een esoterische plek van het boeddhisme en zijn pelgrimages – afreizen. Bezoek aan het Okuno-in Mausoleum, een spirituele begraafplaats met zo’n 20.000 graven. Vervolgens overnachting in een boeddhistische tempel. Daarna is er een mogelijk om te mediteren (ajikan). Vegetarisch diner.

Dag 12. WOE. Mt. Koya – Kyoto

Japans ontbijt bij de tempel. Vertrek naar Kyoto voor een vrije dag. De gids zal suggesties doen.

Dag 13. DO. Kyoto – Tsumago – Matsumoto

Richting Tsumago in de Japanse Alpen. Tsumago is een klein dorpje en eeuwenoude handelspost. Lunch. Daarna bezoeken we Matsumoto die bekend staat om zijn zwarte kasteel

Dag 14. VR. Matsumoto – Nagano – Monkey Park – Kusatsu – Takasaki

In Nagano zullen wij de Zenkoji-tempel bezoeken. Het is mogelijk om aan de Gomakuyo-ceremonie deel te nemen. Vervolgens gaan we naar de beroemde Monkey Park om door prachtige bossen te wandelen en hete bronnen die de thuisbasis van de Japanse makaken zijn te bekijken. Lunch. Vervolgens 2172m de hoogte in en naar een semi-vulkanisch gebied. Kusatsu is een pittoresk onsen-dorpje met een levendig centrum. Yunomi-optreden bekijken waarbij er actrices over de traditionele manier van het afkoelen van onsen-water zullen zingen.
Overnachting in Takasaki.

Dag 15. ZA. Takasaki – Nikko – Sendai

Wij zullen de Byakuen Daikannon-heuvel die de Godin van de Genade eert beklimmen. Vervolgens richting Nikko – een werelderfgoed gebied die bekend staat om de Nikko Toshogu Shrine en de hal van de Huilende Draak. Bezoek aan de Taiyuinbo Mausoleum en wandeling langs de rivier in Kanmangafuchi onder het oog van zo’n honderd Jizo-beelden. Vrije tijd voor vertrek richting Sendai – een moderne en levendige stad met meer dan een miljoen inwoners. Vrije tijd.

Dag 16. ZON. Sendai – Matsushima – Hiraizumi – Morioka

Richting Matsushima of Duizenden Eilandjes in de baai van de Stille Oceaan. Wij zullen een theehuis bezoeken en onder het genot van een theetje naar de geschiedenis van de stad luisteren. Er volgt een cruise langs de baai en vrije tijd om te wandelen en om musea en/of tempels te bezoeken.
Na de lunch vertrekken wij richting Hiraizumi om o.a de Takkoku no Iwaya, Chuson-ji tempel en de Motsuji tuinen te bezoeken. Daarna richting Morioka. Vrije tijd.

Dag 17. MAA. Morioka – Towada – Aomori – Hakodate

We zullen Towada bezoeken met o.a de Towada Art Center vol kunst van zowel Japanse als internationale artiesten.
De reist vervolgt zich richting Aomori – de provinciale hoofdstad. Bezoek aan het Nebuta Museum gevolgd door lunch. Daarna stappen wij op de ferry richting Hokkaido. Dit duurt zo’n 3.5 uur. Aankomst in Hakodate. Voor het inchecken gaan wij nog even met de kabelbaan op Mt. Hakodate voor een spectaculair uitzicht.

Dag 18. DI. Hakodate – Onuma – Noboribetsu – Sapporo

’s Ochtends naar de indrukwekkende vismarkt, Goryokaku Tower en het fort van Hakodate. Vervolgens vrije tijd in Onuma. Na de lunch richting Noboribetsu – een vulkanisch gebied waar wij langs geisers kunnen wandelen en onze voeten kunnen laten rusten in openbare voetbaden. Hierna zullen wij richting Sapporo vertrekken.

Dag 19. WOE. Sapporo – Otaru – Sapporo

Dagexcursie Sapporo met o.a Odori Koen, Hokkaido Jingu en Shiroi Koibito (themapark en chocoladefabriek). Daarna naar Otaru – een kleine stad met een Europees atmosfeer vol oude gebouwen en grachten. Na de lunch terug naar Sapporo. Vrije avond.

Dag 20. Sapporo*
Na het ontbijt, einde van de semi-groepsreis.
*Deze reis kan eerder aanvangen en worden verlengd naar uw wens**


VERTREKDATA:
JUL: 01, 15, 29
AUG: 12, 26
SEP: 09, 23
OKT: 07


PRIJS PP:

Op basis van tweepersoonskamer: EUR 5.965 per persoon

Op basis van eenpersoonskamer:    EUR 7.290 per persoon


ACCOMMODATIES:

Tokyo: Shinagawa Prince Hotel (****), Courtyard Mariott Ginza (****), ; Kawaguchiko: Oike Hotel Ryokan (****), Hotel Mifujien (****); Nagoya: Hotel Mercure Cypress (****); Kyoto: New Miyako Hotel (****); Osaka: Hotel Courtyard Shin Osaka Station (****); Okayama: Hotel Ana Crowne Plaza (****); Hiroshima: Granvia Hiroshima (****), Grand Prince Hotel (****); Matsuyama: Candeo Hotel Matsuyama (***), Ana Hotel Matsuyama (****); Tokushima: Hotel Clement (****), Daiwa Roynet Hotel (****); Mt. Koya: Hojoin, Fukuchi-in (*); Matsumoto: Hotel Buena Vista (****), Hotel Nagano Tokyu Rei (****);Takasaki: Hotel Metropolitan (****), Takasaki View (****) ;Sendai: Hotel Westin (****); Morioka: Hotel Metropolitan New Wing (****); Hakodate: Hotel La Vista Hakodate (****); Sapporo: ANA Hotel (****)

** Hotels in Japan: wegens een beperkte beschikbaarheid gedurende congressen, evenementen of festivals is overnachten in bovenbestaande hotels niet altijd mogelijk. In dit geval zullen we alternatieven aanbieden.


INCLUSIEF
– Busreis met Engelssprekende gids, basis reisverzekering, dagelijks ontbijt
– Transfer na aankomst op het vliegveld
– Boottocht: Kawaguchiko, Matsushima
– Avondtransfer: Shinjuku in Tokyo, Dotonbori in Osaka
– Toegang: metro in Tokyo, Metropolitan Government Building, traditional highland museum-town Saiko Iyashinosato Nenba in Saiko, Fuji Sengen Shrine in Kawaguchiko, Toyota Museum in Nagoya, Kinkakuji Tempele, Fushimi-Inari Shrine, Horyuji, Todaiji, Himeji Kasteel, Korakuen-tuin in Okayama, Itsukushima Schrijn, Hiroshima Peace Museum, Ishiteji-tempel, Dogo Onsen, Ritsurin-tuin, Naruto Brug, Awa-Odori dansoptreden, Kawasaki World, Okuno Mausoleum, Kongobuji Tempel, Ajikan of zazen meditatie, Matsumoto Kasteel, Zenko-ji tempel, gomakuyo-ceremonie, Monkey Park, Yunomi-optreden, Byakuen Daikannon, Nikko Toshogu Schrijn, Taiyuinbyo Mausoleum in Nikko, Thee in Matsushima, Chusonji, Towada Art Center, Nebuta Museum, Goryokaku Tower, Hokkaido Jingu, ceremonie Hokkaido, Shiroi Koibito
– Ferry: Hiroshima – Miyajima, Hiroshima – Matsuyama, Aomori – Hakodate
– Kabelbaan: Mt. Tenjo, Matsuyama Kasteel, Mt. Hakodate
– Lunch en diner in Tokyo, diner in Kawaguchi-ko, lunch in Nagoya en Nara, lunch in Himeji, diner in Hiroshima, lunch in Matsuyama, lunch in Takamatsu, diner op Mt. Koya, lunch in Tsumago, lunch in Nagano, lunch in Matsushima, lunch in Aomori, lunch in Onuma, lunch in Otaru.

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten € 15, = per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Type reis: groepsreis, u sluit aan bij een internationaal gezelschap

**Gegarandeerd vertrek, unieke routes, dagelijkse activiteiten, zelf u route samenstellen!

Deze sectie is voor de reiziger die het fijn vindt als een groot deel van de reis helemaal tot in de puntjes uitgestippeld is.
Plannen hoe u van stad A naar stad B gaat, bedenken waar u vanavond in hemelsnaam moet dineren of hoe u tickets voor een bepaalde attractie moet aanschaffen is verleden tijd. Semi-groepsreizen bestaan namelijk uit een combinatie van individueel en met een groepsreizen. Reizigers kunnen op een bepaalde vertrekdatum deelnemen aan deze reizen en zich aansluiten bij een (internationale) groep. De reizen vangen aan in Japan en zijn eventueel in te plannen bijv. voor of na een week Tokyo of iets dergelijks, net wat u wilt. U kunt daardoor zelf naar uw vliegtickets kijken.

Eenmaal aangesloten bij een groep vindt er een redelijk up-tempo programma plaats. Zo worden alle highlights van Japan behandeld en is er in een korte tijd enorm veel te zien! U krijgt alle nodige informatie tot de tijdstippen aan toe. De ervaren reisleiders zullen Engelstalig zijn.
De semi-groepsreizen zijn relatief goedkoper dan volledige groepsreizen. Gidsen zijn namelijk erg prijzig in Japan.
Een ander voordeel is: gegarandeerd vertrek! U kunt altijd deelnemen aan het programma, ook al reist u alleen!

Het is mogelijk om op een eenpersoonskamer te slapen of een kamer te delen met iemand anders van hetzelfde geslacht.
Voor de reis kunnen de twee potentiële kamergenoten met elkaar kennis maken via een social media platform.
Samengevat, semi-groepsreizen zijn perfect voor de reiziger die alles grotendeels geregeld wilt hebben, snel de highlights wilt meepikken, maar toch nog de vrijheid heeft om van het programma af te wijken!

footer-image neem contact met ons op